Nog meer studentenradio tijdens introductieweken

Even werd gedacht dat radio ten onder zou gaan door de opkomst van podcasts, mp3-spelers en projecten als Last.fm. Maar niets is minder waar, radio weet prima mee te groeien met de huidige technologische ontwikkelingen. En radio lijkt meer dan ooit tevoren populair bij introductieweken voor eerstejaars studenten. Het regionale station Simone FM deed twee weken terug al verslag van de KEI Week in Groningen, Universiteit Twente heeft voor het tweede jaar een eigen zender en ook Stenden Hogeschool kan dan niet achterblijven.

De hogeschool met vestigingen in Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden en Meppel heeft van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2009 een eigen radiozender genaamd ‘StendenRadio’. Het radiostation is te beluisteren via internet en in Leeuwarden in de ether op 106.8FM. In Meppel is de evenementenzender te ontvangen op 107.0FM.

NOS Headlines

Op de tijdelijke zender Stendenradio zijn tijdens de zogenoemde ‘studiestartweek’ de nieuwsbulletins van NOS Headlines te horen. Daarnaast verzorgt de jongerenadviseur van de NOS Tanja Jadnanansing een actualiteitendebat met de nieuwe studenten van de opleiding Media & Entertainmentmanagement. Het debat is rechtstreeks te volgen op studiestartweek.nl. Reportages vanaf de studiestartweek zijn ook te zien op nosheadlines.nl.

Lees ook:Negen dagen lang studentenradio in de Enschedese ether
Lees ook:Eigen radiozender voor UT tijdens introductieperiode
Lees ook:100% NL in heel Nederland op de kabel
Lees ook:Whatever! van Radioschool ook in Arnhem on-air
Lees ook:Eén op de twee luistert online radio

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nog meer studentenradio tijdens introductieweken

 1. Susan

  Dit is al het vierde jaar dat Stendenradio onair is.

    /   Reply  / 
 2. Kees

  Jorn, mocht niemand het weten wat ik had gezegd hier. Je wist mijn berichtje. Censuur?

    /   Reply  / 
  1. Jorn

   Kees, ik heb je daarover gemaild naar het adres dat je bij je reactie hebt opgegeven. Ik heb het verwijderd omdat het niet direct aan dit bericht gerelateerd is en ik het ga uitzoeken! Zeker geen censuur dus :D

     /   Reply  / 
   1. Kees

    Hey Jorn! Het zou inderdaad wel eens handig zijn als ik eerst mijn mailbox open en dán pas reageer. Haha! :-p Om ontopic te blijven. Ik heb een link geplaatst deze keer bij mij naam. Als je daar op klikt kom je terecht op de site van KANM Student Radio uit Texas. Eén van de betere muziekstations die ik een ereplaats op mijn winamplijstje heb gezet.

      /   Reply  / 
    1. Jorn

     Ziet er goed uit! KANM zendt gewoon 24 uur per dag uit. Ik heb er wel eens over zitten denken of dat in Nederland ook een kans van slagen heeft; nationale studentenzender met hits en op bepaalde tijden gepresenteerde programma’s. ‘Studenten’ is toch een grote en goed te definiëren doelgroep.

       /   Reply  / 
 3. Tino

  Tijdens de introductie van de School voor Journalistiek werd er ook live radio gemaakt door studenten van de Hogeschool.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>