Jan Smit en Damaru op één in de Zomerse 50

De Zomerse 50 van 2009 is bekend. De zonnige lijst werd acht jaar geleden in het leven geroepen en wordt tegen-woordig door circa honderdvijftig, veelal lokale omroepen in Nederland en België uitgezonden. De afgelopen weken hebben mensen kunnen stemmen op hun favoriete zomerplaten en dat is massaal gebeurd. In totaal zijn er ruim 54.000 stemmen binnengekomen die de basis vormen voor de lijst van 2009. Het nummer ‘Mi Rowsu’ (Tuintje In Mijn Hart) van Jan Smit en de Surinaamse zanger Damaru staat op nummer één. Daarmee stoot het duo Juanes van de plek die hij al drie jaar innam.

In de Zomerse 50 van 2006, 2007 en 2008 stond ‘La Camisa Negra’ van Juanes op de eerste plaats. Na drie jaar heerschap komt daar nu eindelijk verandering. Het nummer van Jan Smit en Damaru is niet de enige nieuwkomer in de zomerse lijst, ook de actuele hit ‘I Know You Want Me’ van Pitbull doet goede zaken en komt de top tien binnen.

De volledige Zomerse 50 (editie 2009) is hier te bekijken. Wil je weten of de zomerse lijst ook bij jou in de buurt wordt uitgezonden en wanneer dat precies is? Bekijk dan het overzicht van de uitzendingen in Nederland en België.

Lees ook:Zonnige hitlijst ‘Zomerse 50′ van 2010 bekend
Lees ook:Zonnige hitlijst voor alle lokalen en internetradio
Lees ook:Ultieme zomerhits in de Sky Radio Zomerhit Top 101
Lees ook:Week van de Zomerhits op Sky Radio
Lees ook:Nick & Simon op nummer 1 in Zomer Top 50

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>