Oeuvre Award voor radiobitch Meta de Vries

Nog maar een paar dagen te gaan tot de Radiobitches Awards 2009. De awards worden op 23 juni voor de derde keer uitgereikt aan de beste vrouwelijke radiomakers van Nederland. Een van de winnaars is inmiddels al bekend: radiovrouw Meta de Vries mag de Oeuvre Award in ontvangst nemen als kroon op haar jarenlange werk bij de radio. De Radiobitches crew bracht Meta de Vries afgelopen week persoonlijk het goede nieuws. Meta’s eerste reactie op het winnen van de Oeuvre Award: “Het werd een keer tijd eigenlijk!”


“Zoveel mannen die minder lang bezig zijn met radio maken hebben al prijzen gewonnen, maar ik nog nooit”. Meta de Vries startte in 1964 haar radiocarrière als omroepster bij de AVRO. In 1965 werd zij de eerste vrouwelijke diskjockey bij de publieke omroep. Na 26 jaar succesvolle programma’s te hebben gepresenteerd bij de Avro, zet Meta haar werk voort bij Eurojazz/Jazzradio/Gouwe Ouwe Zender en de regionale omroepen RTV West en RTV Utrecht. Sinds 2005 is Meta terug op de landelijke radio en presenteert ze voor Omroep Max ‘Easy listening’ op Radio 2 en haar eigen jazz-programma ‘Meta op Zondag’ op Radio 6.

Meer awards

Naast de Oeuvre Award zullen er in Studio 21 nog zeven awards worden uitgereikt in de categorieën: Beste Presentatrice, Beste Nieuwslezer, Beste Backstage Bitch, Beste Regiobitch, Aanstormend Talent, Beste Station en de Bitches Choice Award. Presentatrice Miljuschka zal bij het uitreiken van de awards worden bijgestaan door Humberto Tan, Nance, Charly Luske, Wilma Nanninga, Mei Li Vos (Tweede Kamerlid), Tina Nijkamp (programmaleider SBS) en Laila Abid (NOS Journaal).

Optredens

De artiesten die tijdens de show gaan optreden zijn: Nathalie Makoma, King Jack en Lisa van X-Factor. Nathalie en Lisa passen met hun krachtige en onafhankelijke uitstraling perfect bij de Radiobitches Awards en bij het thema “It’s a WOmen’s world”. Rock ‘n roll-band King Jack zorgt die avond voor de nodige mannelijke afwisseling met een spetterende show.

Stemmen op de genomineerde radiovrouwen kan nog tot 20 juni 2009 op Radiobitches.nl.

Lees ook:Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009
Lees ook:Eerste bitch al op de hoogte van prijs
Lees ook:Anne van Egmond ontvangt RadioBitches Oeuvre Award 2011
Lees ook:Miljuschka Witzenhausen presenteert Radiobitches Awards 2009
Lees ook:Stemmen voor de RadioBitches Awards 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oeuvre Award voor radiobitch Meta de Vries

  1. Pingback: Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009 | Radioactive

  2. Pingback: Uitreiking Radiobitches Awards 2009 (foto’s) | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>