Dit zijn de genomineerde radiobitches van 2009

Nederland kent ten opzichte van andere landen in Europa nog steeds weinig vrouwelijke radiomakers. Daarom werd in 2007 de website radiobitches.nl gelanceerd en een verkiezing opgezet om de beste radiovrouwen (zowel voor als achter de schermen) te lauweren. De studenten van de V-Academy hebben vandaag de genomineerden voor de Radiobitches Awards 2009 bekend gemaakt. Tijdens een spectaculaire show, die op 23 juni 2009 plaatsvindt in Studio 21 in Hilversum, worden awards uitgereikt in acht categorieën. And the nominees are…


De acht categorieën waarin de awards te winnen zijn: Beste Presentatrice, Beste Nieuwslezer, Beste Backstage Bitch, Beste Regiobitch, Aanstormend Talent, Beste Station, Bitches Choice Award en de Oeuvre Award.

De genomineerden bitches voor de uitreiking van 2009 zijn:

Beste Presentatrice:
- Annemieke Schollaardt (TROS/3FM)
- Lucella Carasso (NOS)
- Lara Rense (voorheen BNR)

Beste Nieuwslezer:
- Liselot Thomassen (NOS)
- Fleur Wallenburg (NOS Headlines/3FM)
- Maaike Snoeijer (ANP)

Beste Backstage Bitch:
- Carla Versloot (TROS)
- Kimberly van de Berkt (Radio 538)
- Renée Postma (ANP)

Beste Regiobitch:
- Margriet Benak (RTV Drenthe)
- Evelien de Bruijn (RTV Utrecht/KXradio)
- Eline la Croix (Radio Decibel Amsterdam)

Aanstormend Talent:
- Kristel van Eijk (BNN/3FM)
- Tessel van der Lugt (BNN/3FM)
- Wytske Kenemans (Fresh FM)

Beste Station:
- 100% NL
- BNR Nieuwsradio
- 3FM

It’s a WOmen’s world

De derde editie van de Radiobitches Awards vindt geheel in stijl van het thema ‘It’s a WOmen’s world’ plaats. De Radiobitches Awards draaien om talentvolle radiovrouwen die het gemaakt hebben in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. De uitreiking van de radioprijzen is op 23 juni in Hilversum. De presentatrice van de avond is handen van Miljuschka Witzenhausen.

Stemmen

Afgelopen week zijn de genomineerde Radiobitches en stations overvallen door de Radiobitches filmploeg. Deze overvallen zijn terug te zien op de website. Stemmen op de genomineerde radiovrouwen kan van woensdag 20 mei tot zaterdag 20 juni 2009 op deze site.

Lees ook:Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009
Lees ook:Miljuschka Witzenhausen presenteert Radiobitches Awards 2009
Lees ook:Live video-registratie van Radiobitches Awards
Lees ook:Oeuvre Award voor radiobitch Meta de Vries
Lees ook:Vanavond: Uitreiking Radiobitches Awards 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>