Genomineerden Lokale Omroep Awards bekend

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland, de OLON, heeft de nominaties voor de Lokale Omroep Awards 2009 bekend gemaakt. De rtv-prijzen worden uitgereikt in vijf verschillende categorieën waarvan ‘Lokale Omroep van het Jaar’ de mensen waarschijnlijk het meest zal bijblijven. In die categorie heeft de jury tien omroepen genomineerd, te weten: Webfm & Webtv, StadsRTV Breda, Stadsomroep Den Haag, Haarlem 105, MeerRadio & MeerTelevisie, RTV Katwijk, OOG, Nijmegen1 Dtv – Maasland FM en Omroep Venlo.

De Lokale Omroep Awards zijn in het leven geroepen om de beste publieke lokale zenders en hun programma’s te onderscheiden. Naast de Lokale Omroep van het Jaar worden er prijzen uitgereikt in de categorieën ‘radio’, ‘televsie’, ‘crossmediaal’ en ‘presentatietalent’.  In totaal zijn er 268 programma’s van 80 verschillende lokale omroepen ingezonden. Voor het volledige overzicht van de nominaties, zie de website van OLON.

OOG

In mijn vrije tijd maak ik zelf een radioprogramma bij OOG Radio en verzorg ik presentaties voor OOG TV. De stadsomroep van Groningen is maar liefst drie maal genomineerd voor de Lokale Omroep Awards 2009. OOG als geheel is genomineerd als beste lokale omroep van Nederland. Daarnaast is het project Stadjers TV genomineerd in de categorie ‘crossmediaal’ en maakt presentator Manfred Pruim kans om gekozen te worden tot het lokale presentatietalent van het jaar. OOG RTV werd in 2003 al de beste lokale omroep. Ook werden er in het verleden al veel prijzen gewonnen door individuele programma’s, zoals Beno’s Stad en OOG Sport.

Uitreiking

De Lokale Omroep Awards 2009 worden woensdag 3 juni 2009 uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum. De jury bestaat naast voorzitter Sven Kockelmann (KRO) uit Mezen Dannawi (NPO), Arjen Grolleman (Kink FM), Kees de Groot (Media Academie), Marieke de Vries (NOS Journaal) en Fleur Wallenburg (NOS 3FM Headlines en winnares OLON presentatietalent 2005).

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Winnaars Lokale Omroep Awards in De Zomer Draait Door
Lees ook:Nominaties voor Lokale Omroep Awards bekend
Lees ook:TV Enschede FM grote winnaar van OLON Lokale Omroep Awards 2011
Lees ook:Inschrijving Lokale Omroep Awards 2011 van start
Lees ook:Nominaties NL Awards 2009 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>