Kijkje in de NOS-studio met Tim Overdiek

Nieuws gaat altijd door, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dat betekent dat ook de nieuwsbrengers dag en nacht aan het werk zijn. Op het weblog van de NOS geeft adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal Tim Overdiek een leuke kijk achter de schermen van de nieuwsorganisatie. Overdiek beschrijft in de blog ‘Een klein etmaal NOS’ de situatie en de werkzaamheden bij de omroep van ‘s morgens vroeg (zeg maar: midden in de nacht) tot 24 uur later.
 

Het is leuk om te lezen dat de NOS bijvoorbeeld ook de nieuwsvoorziening voor veel lokale radiozenders verzorgt. Zo schrijft de adjunct-hoofdredacteur over nieuwslezer Mark Visser: “Vlak voor vier uur duikt Mark de spreekcel in. Hij leest het bulletin voor lokale omroepen, en klokslag vier nogmaals maar dan live en voor alle radio-zenders. Luisteraars zijn er in minder grote getale, maar wie op dit tijdstip inschakelt, luistert met grotere aandacht dan overdag, weten de nieuwslezers. Vier uur is ook een breekpunt in de nacht. Snel zullen er collega’s binnendruppelen, en heb je het gevoel dat de ochtendzon nadert”.

De volledige blik in de nieuwskeuken van de NOS (zowel radio als televisie) is te lezen op weblogs.nos.nl.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Tim Overdiek presenteert vandaag zijn eerste NOS Radio 1 Journaal
Lees ook:FD en BNR Nieuwsradio samen op één redactievloer
Lees ook:Uitdaging voor nieuwe hoofdredacteur van BNR
Lees ook:Luisteraars klagen over muziek in Radio 1 Journaal
Lees ook:Kerst met ze vieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>