Herverdeling Arrow-frequenties van start

De verdeling van de twee vrijgekomen FM-vergunningen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM (zogenaamde kavel A7 en A8) is van start gegaan. Geïnteresseerde partijen kunnen tot vrijdag 24 april 14:00 uur een aanvraag indienen bij Agentschap Telecom. Als blijkt dat er voor elk kavel maar één belangstellende is die aan de eisen voldoet, dan wordt de vergunning voor het betreffende kavel direct verdeeld. Als er meerdere partijen zijn voor een kavel die aan de eisen voldoen, dan wordt die vergunning verdeeld door middel van een zogenaamde vergelijkende toets.


Inmiddels hebben al meerdere partijen aangegeven interesse te hebben in de voormalige FM-frequentie van Arrow Classic Rock. Eventuele gegadigden voor dat kavel zijn Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM en media-ondernemer en radio-dj Erik de Zwart. De vergelijkende toets waar over gesproken wordt, zal gelet op de korte looptijd van de vergunningen (tot 1 september 2011), wel eenvoudiger zijn dan de toetsingen die in 2003 plaatsvonden.

De (radio)bedrijven die azen op de Arrow-frequenties moeten bij hun aanvraag ook een financieel bod uit brengen. Dit bod zal de doorslag geven in het geval de geïnteresseerde bedrijven op grond van de criteria gelijk eindigen. Indien de verdeling door middel van een vergelijkende toets plaatsvindt, zal deze naar verwachting in de zomer van 2009 worden afgerond.

Bij de herverdeling blijft de clausulering voor kavel A8 (klassiek/jazz) overigens gehandhaafd. Kavel A7 (voormalige Arrow Classic Rock) betreft een zogeheten ongeclausuleerde vergunning.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:KXradio heeft interesse frequentie Arrow
Lees ook:Arrow Jazz FM vanaf 1 september op kavel A8
Lees ook:Erik de Zwart wil ‘niet prematuur verbaal ejaculeren’
Lees ook:Kavel A7 naar 100%NL
Lees ook:Freez FM terug in Noord-Nederland op frequenties Arrow Classic Rock Noord

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herverdeling Arrow-frequenties van start

  1. Pingback: Overheid legde ook direct beslag op bezittingen Arrow | Radioactive

  2. Pingback: Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast | Radioactive

  3. Pingback: Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart | Radioactive

  4. Pingback: Geen uitstel van betaling voor Arrow | Radioactive

  5. Joe

    Het lijkt me leuk als WildFM of TMFradio op deze frequenties komen, of kunnen zij het niet betalen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>