Erik de Zwart wil ‘niet prematuur verbaal ejaculeren’

De zenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM zijn sinds dinsdagnacht uit de ether. Maar de een zijn dood is de ander zijn brood en dus staan de gegadigden voor de vrijgekomen FM-frequenties al in de rij. Gisteren werd al bekend dat zowel Radio 10 Gold, KINK FM en Erik de Zwart interesse hebben in het ongeclausuleerde kavel van Arrow Classic Rock (kavel A7). Woensdag lichtte Erik de Zwart in de ‘Coen & Sander Show’ zijn zakelijk interesse toe, maar zoals de doorge-winterde zakenman geleerd heeft in de radiobusiness, wil hij ‘niet prematuur verbaal ejaculeren’.


In feite komt het er op neer dat De Zwart nog niets kwijt wil over zijn plannen. Dat is wel slim want hij is niet de enige die aast op de vrijgekomen FM-frequenties van de rockzender van Arrow. Indien het hem niet lukt om bij deze herverdeling een plek in de ether te verkrijgen, dan kan hij met de huidige plannen wellicht nog een poging doen bij de komende etherfrequentieveiling voor de verdeling die vanaf 1 september 2011 zal gelden.

Erik de Zwart liet in de ‘Coen & Sander Show’ weten het jammer te vinden dat de Arrow-stations niet meer via FM te ontvangen zijn, maar men heeft zich niet aan de afspraken gehouden en dat noemt de radio-dj en ondernemer ‘niet zo netjes’. Tussen neus en lippen door maakte Erik nog reclame voor zijn tunin.fm door op te merken dat de Arrow-zenders nog wel gewoon in de auto te ontvangen zijn, door ze beluisteren via je mobiel (met uiteraard de diensten van tunin.fm).

Procedure herverdeling

Het ministerie van Economische Zaken zal binnen afzienbare tijd beslissen wie de vrijgekomen kavels mag gaan opvullen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor een plan indienen bij het ministerie. Nadat de hoeveelheid serieuze belangstellenden is geïnventariseerd eind april 2009, wordt gekeken of de vergunningen direct toegewezen kunnen worden. Indien er meerdere geïnteresseerden zijn, dan gaat EZ over tot het verdelen van de vergunningen door middel van een vergelijkende toets.

Bij de vergelijkende toets worden de aanvragers allereerst op criteria met elkaar vergeleken. Daarnaast dienen geïnteresseerde bedrijven een financieel bod uit te brengen, waarbij de partijen zelf verantwoordelijk zijn voor de hoogte hiervan. Dit bod zal de doorslag geven in het geval de geïnteresseerde bedrijven op grond van de criteria gelijk eindigen.

Inhoud zender

Ondanks dat Erik de Zwart het niet verstandig vindt om van tevoren al dingen te roepen over zijn radioplannen, liet hij in de ‘Coen & Sander Show’ woensdag toch al een aantal zaken los. Hij zegt ‘een luis in de pels te worden voor de bestaande radiostations’. En op de vraag of zijn nieuwe zender een rockstation wordt, antwoordde De Zwart kort met ‘nee’. Maar… ‘misschien komen er wel elementen van een rockzender in terug’.

Erik de Zwart heeft zich altijd tot doel gesteld om radio te maken voor een zo groot mogelijke groep mensen. Hij heeft echter niet de illusie om zelf achter de microfoon van zijn nieuwe station te kruipen, mocht hij de frequentie verkrijgen. De Zwart is momenteel dj bij Radio Veronica, het station waar hij ook dé stem van is.


Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Alvast dank voor je stem! En vergeet je e-mailadres niet achter te laten bij het stemmen, want iedere 100ste stemmer wint ook prijzen!


Lees ook:Erik de Zwart over talenten op de radio
Lees ook:BN’ers als vakantiekrachten
Lees ook:Erik de Zwart wordt invaller voor Albert Verlinde
Lees ook:KXradio heeft interesse frequentie Arrow
Lees ook:Erik de Zwart blijft bij Radio Veronica

1 Reacties // Reageer

One thought on “Erik de Zwart wil ‘niet prematuur verbaal ejaculeren’

  1. Magikarp

    De interliniëring op deze site mag je wel eens aanpassen om het allemaal wat leesbaarder te maken. Dit ziet er natuurlijk niet uit…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>