Q-music wordt op termijn onderdeel van PCM

Uitgeverij PCM en het Belgische De Persgroep hebben dinsdag een principeovereenkomst gesloten. De Persgroep krijgt een belang van 51 procent in PCM waardoor het de zeggenschap krijgt over kranten als de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en het Algemeen Dagblad. Het Belgische mediabedrijf De Persgroep was in Nederland al eigenaar van Het Parool en van radiozender Q-music. Volgens Christian Van Thillo, gedelegeerd bestuurder van De Persgroep, is het gezamenlijke ambitie van zijn bedrijf en PCM om ‘de activiteiten van het concern ook te verbreden naar andere media’.

Om die reden zullen in een latere fase ook de bestaande Nederlandse activiteiten van De Persgroep (Het Parool en Q-music) worden ingebracht in PCM. Naar verwachting kan de overname van PCM in de loop van mei 2009 worden afgerond.

Uitgeverijconcern PCM was in het verleden al eerder eigenaar van een radiozender. In 2005 kocht PCM de zenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Dat deed de uitgever in samenwerking met De Volkskrant die voor de content zou zorgen. Het radio-avontuur werd geen succes en toen bleek dat de zenders op basis van hun uitzendvergunning bijna uitsluitend muziek mochten uitzenden, deed PCM de zenders weer van de hand. De Arrow-zenders zijn nu in handen van Crosspoints BV en zitten in zwaar weer.Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!


Lees ook:Radiozenders debet aan lagere winst De Persgroep
Lees ook:Roularta Media Group: “VMMa wordt niet verkocht”
Lees ook:Arrow wijzigt naam van Caz!
Lees ook:Faillissement aangevraagd voor zenders Arrow
Lees ook:PCM verkocht belang in Arrow-stations voor 1 euro

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Q-music wordt op termijn onderdeel van PCM

  1. MBC

    Misschien zit er nog een radiozender aan te komen? http://www.joefm.nl is al geregistreerd ;)

      /   Reply  / 
  2. MBC

    Het is dezelfde persoon die de Belgische URL geregistreerd heeft. Bovendien is “A. Claes”, muzieksamensteller Alain Claes, die onlangs overstapte van MNM naar de Q-Group. Blijkbaar deed hij die overstap om JOE fm op te starten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>