Dik Voormekaarshow: radio op televisie

Na 24 jaar komt De Dik Voormekaar Show terug. Wat in de jaren zeventig begon als een wekelijks radioprogramma op Radio Noordzee, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarisch begrip. André van Duin en Ferry de Groot keren anno 2009 in de huid van diverse typetjes terug in De Dik Voormekaar Show, dit maal op televisie. Ondanks dat de comeback van de twee komieken gegoten wordt in een televisievariant, blijft het toch een soort van radioshow. Van Duin en De Groot zitten in De Dik Voormekaar Show namelijk in een radiostudio (met publiek) en praten daar alle sketches aan elkaar.


UPDATE: 2,4 Miljoen kijkers voor De Dik Voormekaar Show

De Dik Voormekaar Show was in 1973 wekelijks te horen op Radio Noordzee en werd een enorm succes in de jaren ’70 en ’80. Naast het radioprogramma waren in 1977 en 1979 de karakters ook te zien op televisie in een eigen serie. In plaats van acteurs werd er gebruik gemaakt van handpoppen om de karakters uit te beelden. Voor de tweede reeks van de tv-serie (onder de naam ‘Van hot naar haar met Dik Voormekaar’) werden de handpoppen vervangen door levensgrote poppen. In De Dik Voormekaar Show van 2009 zijn de poppen opgeborgen gebleven.

De radio-uitzendingen De Dik Voormekaar Show stopten in 1985, maar het programma keerde eind 2000 terug op de radio. 3FM zond de radioshow uit totdat in 2003 besloten werd dat het programma niet langer in het profiel van die zender paste. Nu is de show terug in de vorm van radio op televisie.

De Dik Voormekaar Show is vanaf vrijdag 27 februari 2009 elke week te zien rond 21:15 uur op Nederland 1.

Zie ook:
- Dik Voormekaar Show in februari terug

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ‘09. Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive!

Lees ook:Dik Voormekaar Show in februari terug
Lees ook:2,4 Miljoen kijkers voor De Dik Voormekaar Show
Lees ook:TV-Tip: DWDD deels over de Dik voor Mekaar Show
Lees ook:Simone Walraven maakt comeback op KXradio
Lees ook:Edwin Evers wint Marconi Oeuvre Award

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dik Voormekaarshow: radio op televisie

  1. Pingback: Dik Voormekaar Show in februari terug | Radioactive

  2. Pingback: 2,4 Miljoen kijkers voor De Dik Voormekaar Show | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>