Wereldprimeur: Tunin.FM lanceert iCarRadio op iPhone

Radio op de mobiele telefoon, het blijft een heikel punt. FM-ontvangers op mobieltjes zijn erg storingsgevoelig en online radio streamen op je telefoon kost -zelfs met een flat fee abonnement- extra geld. Desalniettemin is Tunin.FM hard aan het werk om radioliefhebbers overal en altijd goede kwaliteit radio aan te bieden. Dankzij de nieuwste mobiele radio-applicatie voor de iPhone, Tunin.FM iCarRadio, is het vanaf mogelijk om via elk soort netwerk en overal te luisteren naar honderden digitale radiokanalen in uitstekende kwaliteit. Een wereldprimeur, zo zegt radio-dj Erik de Zwart die aandeelhouder is in de moedermaatschappij van Tunin.FM.

Uniek is dat gebruik wordt gemaakt van geavanceerde audio compressiemethoden die tot nu toe niet mogelijk waren op de iPhone. Dit optimaliseert de dienst voor ondersteuning van de gangbare, smalbandige GPRS netwerken. Zelfs op de eerste generatie iPhone, die geen 3G/UMTS ondersteunt, blijft de geluidskwaliteit optimaal. Tunin.FM iCarRadio is wereldwijd de eerste en enige mobiele internetradio-ontvanger voor de iPhone die speciaal is afgestemd voor gebruik onderweg waardoor een groot publiek bereikt kan worden in de auto, in de bus, op de fiets en in de trein.

Tot nu toe was draadloos internet via Wi-Fi en soms 3G/UMTS de enige manier om radio in stabiele, goede kwaliteit te beluisteren. Daardoor bleef ontvangst beperkt tot bijvoorbeeld thuis of op het werk. Dankzij Tunin.FM iCarRadio kan elke iPhone-gebruiker nu overal en altijd naar goed klinkende digitale stereo-audio luisteren. Met behulp van geavanceerde compressietechnologie kan dit zelfs op zeer lage bandbreedtes.

Tunin.FM iCarRadio is ontwikkeld door Mobilaria, het mobiele technologiebedrijf uit Enschede. Voor deze noviteit op de iPhone en de hierin verwerkte geavanceerde audio- compressie werkt Mobilaria samen met het Duitse Fraunhofer Instituut dat diens nieuwe HE-AAC v2 geluidscodec beschikbaar stelt. HE-AAC v2 op de iPhone is een wereldprimeur die de afgelopen week door Fraunhofer op de CES 2009 elektronicabeurs in Las Vegas gepresenteerd is. Bestaande radioapplicaties maken simpelweg gebruik van de interne MP3-decoder die Apple standaard meelevert in de iPhone. Tunin.FM iCarRadio is de eerste en enige radiospeler ter wereld die het gehele zenderaanbod met HE-AAC v2 heeft uitgerust. Hierdoor zijn ruim 400 zenders in goede kwaliteit onderweg te beluisteren.

Wereldprimeur

Erik de Zwart, mediaondernemer en aandeelhouder in Mobilaria: “Met Tunin.FM iCarRadio hebben we een echte wereldprimeur in handen. Nooit eerder was het luisteren naar honderden internetradiostations op de iPhone zó makkelijk en was de geluidskwaliteit zó goed!“.

De Tunin.FM iCarRadio-applicatie voor de iPhone is verkrijgbaar in de Apple App Store, de mobiele downloadshop van de iPhone. Meer informatie over de Tunin.FM iCarRadio player op de iPhone is beschikbaar op de website tunin.fm (ook via de iPhone bereikbaar).

Zie ook:
- Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
- Tunin.FM inclusief betalingsmodel live!

Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Eerste internet-autoradio gepresenteerd op Auto Rai
Lees ook:Tunin.FM genomineerd voor SpinAward
Lees ook:Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!
Lees ook:Erik de Zwart stapt in Mobiele TV

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wereldprimeur: Tunin.FM lanceert iCarRadio op iPhone

 1. Erwin

  Goed om te zien dat de ontwikkelingen omtrent mobiele internet radio dit jaar gewoon weer verder gaan. Maar het valt me wel op dat er heel veel aplicaties voor de Iphone worden gemaakt. Of dat het enige mobiele toestel is…Ze moeten dat toch echt veel breder trekken. Niet iedereen heeft het geld voor een Iphone.

    /   Reply  / 
 2. Tunin

  We konden er toch al mee luisteren. Werkt prima, de applicatie voor de iPhone van Tunin.

  Dus wat is het nieuws nu eigelijk. Lijkt me meer een promoverhaaltje.

    /   Reply  / 
  1. iPhoned

   Tunin.FM is niet alleen te gebruiken op de iPhone. Je kunt de applicatie ook gebruiken op onder anderen Nokia en SonyEricsson. Heb Tunin.FM gebruikt op mijn Nokia en nu op de 1e generatie iPhone, deze heeft geen 3g internet, wat radio streamen eerst onmogelijk maakte buiten een WiFi omgeving. De nieuwe iCarRadio maakt dit wel mogelijk.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>