Nieuw radiostation: Traffic Radio

Voor het starten van een nieuw radiostation staan de investeerders meestal niet in de rij. Bij de lancering van Traffic Radio wél; een hele reeks partijen maakt de nieuwe zender voor automobilisten mogelijk. Een soort file-radio voor en door bestuurders. VVD-politicus Mark Rutte was bij de lancering, evenals radio-veteraan Erik de Zwart.

Traffic Radio wordt het eerste Nederlandse (internet)radiostation dat zich volledig richt op de automobilist. Het station brengt, 24 uur per dag en zeven dagen per week, een mix van de lekkerste automuziek, verkeersinformatie en autonieuws aangevuld met de meest actuele verkeerstips van medeweggebruikers. Het station gaat uitzenden via (mobiel) internet en richt zich in eerste instantie op het gebied groot Amsterdam.

En-én-benadering

Mark Rutte: "Dit initiatief vanuit het bedrijfsleven wil ik van harte ondersteunen. Het huidige kabinet heeft veel te weinig oog voor het naderend verkeersinfarct in Nederland. Het grootste probleem blijft een gebrek aan capaciteit van het wegennet, maar er moet meer gebeuren. Mijn partij kiest voor een noodzakelijke én-én-benadering".

Daarom maakt de VVD in haar mobiliteitsplan ook geld vrij voor inves-teringen in het openbaar vervoer. Daarnaast moet er meer aandacht zijn voor de mogelijkheid van thuiswerken en voor betere informatie-voorziening aan weggebruikers. "Ik ben in ieder geval blij dat de automobilist, die voorlopig nog uren per dag in de file staat, in elk geval steun krijgt van Traffic Radio!", aldus Rutte.

Interactief

Traffic Radio is er speciaal voor en door de automobilist. Luisteraars kunnen letterlijk en figuurlijk hun stem laten horen op het station. Via de Traffic Radio Tiplijn (035 799 0 799) kunnen luisteraars bellen naar Traffic Radio om daar hun tips, meningen of gebeurtenissen onderweg door te geven. De ingesproken berichten gaan de zender op en zijn vervolgens voor andere automobilisten weer te beluisteren. Op deze manier beschikt Traffic Radio over de meest actuele verkeerssituatie op de Nederlandse wegen.

Internet radio

Het station speelt in op de ontwikkeling dat steeds meer mensen radio luisteren via (mobiel) internet en op de verwachting dat er iedereen in de toekomst ook over internetradio in de auto beschikt. Traffic Radio werkt samen met tunin.fm, een portal die digitale radio via de mobiele telefoon mogelijk maakt. De samenwerking met tunin.fm was ook de reden dat radio-dj Erik de Zwart aanwezig was bij de lancering van het nieuwe radiostation, hij is één van de oprichters van tunin.fm.


Erik de Zwart (links) en Mark Rutte bij de lancering van Traffic Radio.

Traffic Radio is een initiatief van mobiliteitsplatform Eileen en verze-keraar Delta Lloyd. Verder wordt er samengewerkt met ondermeer lease-organisatie Athlon, magazine AutoWeek en zoals gemeld met tunin.fm.

Succes?

Staan de mensen daadwerkelijk in de rij voor dit nieuwe initiatief? De behoefte aan actuele en snelle informatievoorziening is er wel degelijk. Voldoen de huidige radiostations niet al in die behoefte? Ik durf het niet te zeggen. Wat mij opviel is de eigen inbreng van de luisteraars, zeg maar user generated content in de vorm van filemeldingen via de telefoon. Nadeel van die ingesproken boodschappen is de kwaliteit, maar zo lang het afgewisseld wordt met goede muziek, mag dat niet storend zijn.

Zie ook:
- Erik de Zwart: "Radio altijd en overal via mobiel"

Lees ook:Traffic Radio hoofdsponsor van Free Style evenementen
Lees ook:Traffic Radio breidt uit in 2010
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!
Lees ook:AutoWeek verzorgt autonieuws op Traffic Radio
Lees ook:Erik de Zwart te gast bij V-Radio’s Insite

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuw radiostation: Traffic Radio

 1. Erwin

  De snelheid dat mobiele internetradio zijn intrede aan het doen is, is er. Maar ik denk dat de stap van Traffic Radio een net iets te grote is. Misschien had het wijsheid geweest dit plan nog even in de ijskast te laten. Laat mensen eerst nu maar eens nog vaker naar mobiele internet radio luisteren en pak dan dat project weer eens op. Qua muziek is het niet spectaculair, meer van hetzelfde zelfs. Ook het geluid mag wel wat beter wat ik zo hoor op de stream.

    /   Reply  / 
 2. Bernadette

  Traffic Radio is NIET de eerste internetzender die zich richt op het verkeer. Daarvoor mag http://www.autobaanradio de credits krijgen! Met meer dan 2 miljoen hits op onze site in 2 maanden tijd, hebben we aangetoond dat er veel leeft onder de mensen die op de weg zitten. Bij autobaanradio zijn het vooral de vrachtwagenchauffeurs en de planning en logistiek die vaste luisteraars zijn in de korte tijd dat we bezig zijn. Luister eens tussen 16:00 uur en 20:00 uur naar het programma “de spits in” en je proeft het verschil met vele andere zenders.
  Wij wensen de initiatiefnemers van Traffic Radio veel succes met dit project!

    /   Reply  / 
  1. Piet

   Hier komen vreemde reacties over. De één zegt dat dit helemaal niet klopt en de ander zegt juist van wel. Er schijnen maar 30 luisteraars te zijn geweest verder niet. Wie heeft er nou gelijk??

     /   Reply  / 
 3. Jorn

  @Bernadette: Dank voor je reactie en de extra informatie!

  In het persbericht zegt Traffic Radio: “Traffic Radio wordt het eerste Nederlandse (internet)radiostation dat zich volledig richt op de automobilist.”

  Misschien weten ze niet van jullie bestaan af… Of is het verschil dat Autobaanradio meer op de vrachtwagenchauffeurs gericht is?

  Sportief trouwens dat je ze succes wenst! :)

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Erik de Zwart maandag te gast bij ‘Insite’ | Radioactive

 5. Pingback: Dakar Rally 2009 ook via Traffic Radio te volgen | Radioactive

 6. Pingback: Traffic Radio hoofdsponsor van Free Style evenementen | Radioactive

 7. Pingback: AutoWeek verzorgt autonieuws op Traffic Radio | Radioactive

 8. Freddy

  @Bernadette.

  Nee, geen 2 miljoen hits.. 2 miljoen keer een file opgevraagd (wat ie trouwens zelf elke 2000 milliseconden doet), bekijk je statistieken nog maar eens goed en dan de file met dat hoge getal erachter. is een php file en als die ge-opend wordt dan kun je zien dat ie dat zelf doet elke 2000milliseconden.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Barry Brand nieuwe file-DJ op Traffic Radio | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>