Herkomst radio-jingles onthuld in serie podcasts

Door de jaren heen zijn er vele honderden radiojingles gemaakt die op de een of andere manier een herkomst hebben in gewone 'platen', dus muziek dat ooit is uitgekomen op vinyl of cd. Het Genootschap radiojingles en -tunes presenteert samen met de Avro een reeks podcasts over beroemde jingles en de onbekende plaat waar het van afstamt.

Op de zondagen 5, 12, 19 en 26 oktober 2008 maakt Avro Steenen Tijdperk vier speciale podcast-uitzendingen. Avro-presentator Arjan Snijders praat dan met Genootschap-oprichter Benno Roozen. Deze schreef samen met Jelle Boonstra vorig jaar Het Tunesboek, het enige Nederlandse naslagwerk over radiotunes.

In de reguliere uitzendingen van het Radio 2-programma Steenen Tijd-perk zal ook aandacht zijn voor het fenomeen van de radiojingle. Overbekende jingles zijn te horen, gekoppeld aan de plaat waarop ze zijn gebaseerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om artiesten die speciaal voor een radiostation een jingle inzongen op hun hit. Of componisten van jingles die zich wel heel erg heb ben gebaseerd op bestaand muziekmateriaal.

Verzoekjes

Luisteraars die verzoekjes hebben voor special jingles of tunes kunnen dat mailen naar het Genootschap ([email protected]). Daarmee is de kans aanwezig dat je suggestie in een van de uitzendingen van Avro Steenen Tijdperk te horen is. Hieronder staat een demo van JingleWeb waarin je een voorproefje van de podcasts kunt horen:

Zelf ben ik gek op jingles! De serie podcasts over de herkomst van de bekende jingles en tunes zal ik dan ook zeker gaan volgen. Je leest er ongetwijfeld meer over hier op Radioactive!

Zie ook:
- Genootschap op bezoek in Dallas
- Jingles van Radio 1, 3, 4 en RTL FM op cd

Lees ook:Alle jinglepakketten Radio Veronica op cd
Lees ook:Een uur jingles en tunes op Radio 5
Lees ook:Jingles van Radio 1, 3, 4 en RTL FM op cd
Lees ook:Jinglepakketten Veronica en 10 Gold op cd
Lees ook:Steenen Tijdperk goes John, Paul, George and Ringo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>