Ontslagen Rikus Spithorst als columnist naar Decibel

Radio DecibelDe ontslagen woordvoerder van reizigers-organisatie Rover en voormalig columnist van de PvdA Rikus Spithorst gaat aan de slag bij Radio Decibel, zo meldt Trouw online. Voor het Amsterdamse station zal hij wekelijks columns maken. Spithorst raakte in opspraak toen hij vrijdag in een column op fok.nl opriep om het huis van Femke Halsema in brand te steken.

De column die Rikus Spithorst onder het pseudoniem 'DriekOplopers' schreef was volgens hem satirisch bedoeld. Zijn werkgever Rover en de Amsterdamse PvdA, waarvoor Spithorst internetcolumns schreef, konden zijn satire niet waarderen en stuurden hem de laan uit.

Radio Decibel begrijpt de "rebelse satire" wél en wil de gewezen columnist graag hebben. Spithorst zelf is blij dat hij aan de slag kan bij het radiostation: "Nadat ik publicitair was gelyncht door Geenstijl en Nova, met alle gevolgen van dien, was ik er verrast met de uitnodiging". Rikus Spithorst zal iedere week vooraanstaande Amsterdammers onder de loep nemen en dat gebeurt "streng maar rechtvaardig" belooft Spithorst.

Zie ook:
- Ministry Of Beats verhuist naar Radio Decibel

Lees ook:Quote van de Week – 45 | 2006
Lees ook:Mediabeleid in portefeuille minister Ronald Plasterk
Lees ook:“Ruud de Wild stopt actie tegen Geen Stijl-columnist”
Lees ook:Dubbele portie jaarmixen op Decibel
Lees ook:Radio Decibel verlaat verkooporganisatie E-power

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>