Julia Samuël (oud-RTL FM) in Vinger Aan De Pols

Oud-Veronica-omroepster en presentatrice Julia Samuël kreeg keelkanker toen ze begin dertig was. Ze onderging een pijnlijke behan-deling, maar genas van de kanker. Zeven jaar later werd er borstkanker gecontateerd bij Samuël. Vlak nadat ze genezen was verklaard van de borstkanker, liep ze in Afrika malaria op. Na al deze tegenslagen gooide Julia haar leven radicaal om.

Julia Samuël presenteerde tot twee jaar geleden 'RTL Love Songs' op RTL FM. Tegenwoordig werkt ze de helft van het jaar in Afrika, waar ze mensenlevens redt door muskietennetten uit te delen.

In het Avro-televisieprogramma 'Vinger Aan De Pols' vertelt de ex-presentatrice over haar ziektes en over haar beslissing om te stoppen met presenteren en de helft van het jaar in Afrika de strijd aan te gaan tegen malaria. Presentatrice Pia Dijkstra zoekt de 49-jarige Julia op in haar woonplaats in België en volgt haar naar Kameroen, waar kinderen aan malaria lijden.

Julia Samuël vertelt haar verhaal dinsdag 8 juli 2008 in 'Vinger Aan De Pols'. Het programma is te zien om 21:10 uur op Nederland 1.

Zie ook:
- Julia Samuël neemt afscheid van Love Songs én RTL

Lees ook:Julia Samuël neemt afscheid van Love Songs én RTL
Lees ook:Julia Samuël terug op de radio
Lees ook:Overzicht juli 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:Radio 10 presenteert: Radio 10 Love Songs
Lees ook:Sky Radio verlengt succes Valentijn-zender

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Julia Samuël (oud-RTL FM) in Vinger Aan De Pols

 1. Diana

  Onder de indruk van wat ik net gezien heb! Wat een krachtige prachtige vrouw vind ik Julia Samuël. Zelf werk ik als oncologie(=kanker)verpleegkundige en het is echt een voorrecht om met mensen te mogen werken die zo krachtig zijn. Veel van de mensen die ik tegen kom hebben dezelfde kracht als Julia. Om zoiets negatiefs als kanker is te kunnen ombuigen in zoveel positiviteit daar kan ik alleen maar heel diep voor buigen……
  Respect Julia!

    /   Reply  / 
 2. L. Damen

  lieve Julia,

  Ik heb met enorm veel ‘plezier’ naar je uitzending gekeken. Vanmorgen las ik het boek De Zahir, en toen moest ik ineens aan de uitzending over jou denken. Het leek net of jij de Zahir bent. Ik vind je moedig, krachtig, sterk, en vol liefde. Ik zie nog wel de triestheid en angst in je ogen, die dus ook bij je horen. Dank je wel voor de mooie uitzending.

    /   Reply  / 
 3. Patty en Ed Crawfurd

  Hallo Julia,
  met bewondering en veel respect hebben we naar de uitzending gekeken. Jouw doorzettings vermogen zal jouw door je angst heen helpen. Heel veel sterkte en liefde wensen we jouw. Hoop nog een keer jouw te ontmoeten. Liefs Patty en Ed uit Ede

    /   Reply  / 
 4. jozien de nooijer

  Lieve Julia.
  graag zou ik in contackt met je komen,heb zo een grote bewondering voor je.zou graag in contackt komen met mensen die in Afrika werken,waar begin je e.d liefs Jozien.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>