Slecht nieuws voor radiotalent: Radioschool stopt

De aanmeldingen voor het nieuwe 'Klas van 24' bij de Veronica Radioschool waren al uitgesteld en nu meldt Radio.nl dat de hele radioschool opgedoekt wordt. Vereniging Veronica heeft na het drie jaar opleiden van radiotalent besloten om geen nieuwe klas van start te laten gaan. Het was altijd al een dure investering, want de Veronica Radioschool betaalde de hele opleiding voor de leerlingen, maar daar kreeg…

de organisatie geen directe inkomsten voor terug. De Veronica Radioschool richtte zich op het scouten, begeleiden en ontwikkelen van radiotalenten. Naast excursies en workshops voor de leden, bestaat de 'Klas van 24' waar de deelnemers van 2007/2008 net hun laatste lesweek hebben gehad.

Update: Radioschool gaat wél gewoon door

Update: Radioschool gaat verder als V-Academy

Leerlingen van Radioschool waren niet verplicht om na het eenjarige traject aan de slag te gaan bij één van de radiopartners van de school. De opleiding van de Radioschool was dus gericht op het verder ontwikkelen van radiotalent en niet zozeer een kweekvijver of opleidingstraject voor bijvoorbeeld Kink FM en dus geen investering die de Vereniging Veronica terug kan verdienen. De workshops voor de leden (dus niet de leerlingen van de Klas van 24) moeten overigens wel gewoon betaald worden. En die prijzen lopen soms in de honderden euro's, maar dan heb je ook met een select groepje mensen les van professionals.

Dat de Veronica Radioschool ophoudt te bestaan is natuurlijk eeuwig zonde, maar vanuit het kostenoogpunt is het ook wel begrijpelijk. Radiotalenten in Nederland moeten nu maar rekenen op de interne opleidingstrajecten van de radiostations zelf. Overigens zal V-Radio wel blijven bestaan. Op dat webstation maken onder andere leerlingen van de Veronica Radioschool zelf programma's.

Zie ook:
- Klas van 24 organiseert Radiobitches Awards 2008

Lees ook:John de Mol verbindt zich aan V-Academy
Lees ook:Nathan Tamis naar 3FM
Lees ook:Whatever! van Radioschool ook in Arnhem on-air
Lees ook:Veronica zoekt opnieuw jong radiotalent m/v
Lees ook:Landelijke dj zit in Klas van 24 Veronica Radioschool

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Slecht nieuws voor radiotalent: Radioschool stopt

 1. MBC

  Jammer. Ik ben es benieuwd of we de komende jaren nog van veel “ex-studenten” van de school gaan horen!

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @MBC: Een aantal ex-studenten is al aan de slag gegaan bij verschillende radiostations. Of er ook echte grote namen uit voortkomen is natuurlijk even afwachten…

    /   Reply  / 
 3. Buurman

  Klopt! De meesten werken vooral achter de schermen bij landelijke zenders.

  Qua dj’s zijn er Lex Gaarthuis (inmiddels ex-100%NL), een aantal Kink FM-dj’s: Martijn Middel, Martijn Biemans en Maartje Glas (de ex-manager van de Radioschool) en bij regionale zenders als Decibel en Simone FM zitten Radioschool-studenten.

  Achter de schermen heb je bijv. Tim Blankman (hoofdtechniek 100%NL), Frank van ‘t Hof (producer van Sander de Heer op Radio 2), Joost Strootman (producer TROS 3FM), John Molenaar (producer Radio Veronica) en er zijn er nog wel een paar die landelijk terecht zijn gekomen op dat gebied, als ik het goed begrepen heb.

    /   Reply  / 
 4. Michiel

  De radioschool stopt niet! Dit wordt bevestigt op hun website. Daar staat namelijk een vandaag geplaatst berichtje met de tekst:
  “De Veronica Radioschool stopt niet! De Veronica Radioschool gaat uitbreiden! In de media is een foutief bericht verschenen. Vanuit onze nieuwe locatie brengen wij jullie half juni op de hoogte. Houdt de website dus in de gaten! “

    /   Reply  / 
 5. Jorn

  @Buurman: Dank voor de aanvulling! Die namen waren mij ook bekend, maar ik dacht: dat zegt de meeste mensen (nog) niets :)

  @Michiel: Jij ook bedankt! Ik heb er inmiddels melding van gemaakt, want die foutieve berichtgeving is niet zo netjes.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>