Het nieuwe geluid van Sky Radio

Aan het format van non-stop muziek is niets veranderd, maar voor de rest is Sky Radio in een nieuw jasje gestoken. Eerder dit jaar kreeg Sky al de nieuwe slogan 'music that makes you feel good' en sinds maandag 28 april heeft de zender ook een compleet nieuwe vormgeving. Program Director Uunco Cerfontaine van Sky Radio wilde het geluid van de zender wat verjongen en opfrissen. Het resultaat is nu op de radio te horen.

Naast de nieuwe jingles heeft Sky Radio ook een nieuwe 'station voice', de stem die je hoort praten in de jingles. Eind maart werd al bekend dat Kas van Iersel de nieuwe stem van het radiostation zou worden. Cerfontaine over Van Iersel: "Hij is veruit de meest veelzijdige stem van Nederland. Zijn stem is vriendelijk, maar toch stoer. Een unieke combinatie. Wij willen onze luisteraars daarmee net wat persoonlijker aanspreken dan hiervoor het geval was."

De reden dat het jinglepakket aangepast is, heeft ook te maken met de verandering van de muziek. Sky Radio draait muziek volgens het zogenaamde AC format, daarbij moet je in het algemeen denken aan muziek van artiesten als Phil Collins, Kelly Clarkson, Madonna, Billy Joel, Bryan Adams. Uunco Cerfontaine daarover: "De AC muziek van 10 jaar geleden bestond vooral uit de wat gladdere pop van boybands als Westlife en zangeressen als Mariah Carey, terwijl de AC muziek van nu veel meer in de hoek zit van de singer/songwriters als James Blunt, Colbie Caillat en upbeat pop als Mark Ronson ft. Amy Winehouse, Nelly Furtado en Mika."

Om met de jingles nog steeds mooie overgangen tussen de platen te creëren moest er een pakket komen dat aansluit bij de hedendaagse muziek. De gezongen jingles zijn trouwens opgenomen bij Top Format in Haarlem. Tot slot is ook de programmering van Sky Radio licht gewijzigd. Nog steeds zijn dezelfde classics te horen, alleen dan nu in een andere rotatie.

De nieuwe vormgeving van Sky Radio is sinds maandag on air. Heb je het al gehoord? Wat vind je er van?

Zie ook:
- Kas van Iersel nieuwe station voice van Sky Radio

Lees ook:Kas van Iersel nieuwe station voice van Sky Radio
Lees ook:Erik de Zwart wordt nieuwe stem Veronica!
Lees ook:Marlayne Sahupala nieuwe station voice Sky Radio
Lees ook:Nieuwe vormgeving en station voice Kink FM
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte blijft voice-over Boulevard

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Het nieuwe geluid van Sky Radio

 1. MBC

  Op de site is Skyradio Love Songs erg prominent aanwezig. Was dit vroeger ook al?

    /   Reply  / 
 2. MR

  Ja, klinkt lekker. Maar veel verandering heb ik verder niet gemerkt. Teksten zijn hetzelfde al worden ze door een andere stem gezegd.

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Elke godganse dag dezelfde muziek. Op mijn werk staat standaard Sky Radio aan. “Big girls don’t cry” van Fergie is helemaal doodgedraaid. Of “Alone” van Heart. Schijtziek word ik hier van. Sky Radio is een cd’tje die men opzet op repeat en shuffle.

    /   Reply  / 
 4. Peter

  En dan die slogan… MUSIC THAT MAKES YOU FEEL GOOD… bij Q lachen ze zich een breuk denk ik…

    /   Reply  / 
 5. Kees

  Klinkt top!! Lekker fris en een stuk sneller dan het oude pakket.

    /   Reply  / 
 6. Kees

  @ naamgenoot: nu nog een nieuwe playlist. Of liever gezegd… een nieuw cd’tje in de speler.

    /   Reply  / 
 7. Jan Keus

  Nieuwe stem van Skyradio.
  Nou geef mij de oude stem die eigenlijk Skyradio in het leven heeft geroepen en veel beter is dan de hr, Cas Iersel, sorry maar het is gewoon waar toch.
  Het klingt nu niet echt professioneel beter kinderachtig.
  De oude stem van de de oude dj van Hofstad radio uit Den Haag

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>