3FM Awards: And the winners are…

Krezip, Anouk en Alain Clark waren zaterdag de grote winnaars bij de 3FM Awards, de radioprijzen voor de beste Nederlandse popartiesten. Tijdens de awardshow in The Factory in Amsterdam werd ook de 'Schaal van Rigter' uitgereikt, voor de meest gedraaide plaat van het afgelopen jaar op Radio 3FM.

Die eer kwam de band Leaf te beurt, want hun single 'Wonderwoman' is de afgelopen twaalf maanden het vaakst te horen geweest op Radio 3FM. Misschien is deze prijs een mooi moment om de frequentie van het draaien van die plaat wat te verlagen, want té vaak "woo oh oh oh oh oh oh" is op den duur ook niet leuk meer.

Winaars 3FM Awards 2008

De 'Schaal van Rigter' buiten beschouwing gelaten zijn er tien categorieën waarin 3FM Awards werden uitgereikt. De winnaars staan hieronder per categorie.

Beste band: Krezip

Beste zanger:
Alain Clark

Beste zangeres:
Anouk

Beste artiest Pop: 
Krezip

Beste artiest Rock:
Anouk

Beste artiest Alternative:
Moke

Beste single:
Alain Clark – Father And Friend

Beste album:
Anouk – Who's Your Momma
 
Beste live act: VanVelzen

Beste nieuwkomer:
Alain Clark

(Kijk hier voor de lijst met genomineerden)

Award NL Top 100

Vanwege de awards stond Radio 3FM het hele weekend in het teken van de Nederlandse muziek. Drie dagen lang zijn alleen producties van eigen bodem te horen op de zender. Als afsluiting is zondag (27 april) op 3FM de 'NL Top 100' te horen. Het nummer 'I Would Stay' van Krezip is door de luisteraars verkozen tot de 'Beste Nederlandse Single Allertijden' en staat daarmee op de eerste plaats in de NL Top 100.

Zie ook:
- 3FM wordt weekend lang 100%NL
- Anouk treedt op tijdens 3FM Awards
- Nominaties 3FM Awards 2008

Lees ook:Nominaties 3FM Awards bekend gemaakt
Lees ook:Caro Emerald wint Schaal van Rigter 2010
Lees ook:Ilse DeLange grote winnaar 3FM Awards 2009
Lees ook:Lijst met genomineerden 3FM Awards bekend
Lees ook:3FM Awards voor ‘the best of the best’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>