Grootste estafetteloop live te volgen via ActionRadio.nl

ActionRadio.nl doet live verslag van de jaarlijkse Batavierenrace. Het radiostation start vrijdagavond 25 april 2008 met een live-programma vanaf de campus van de Universiteit Twente in Enschede om 22:00 uur. Er wordt daarna uitgezonden tot zaterdag 26 april 18:00 uur. Het live-verslag is niet alleen via de website van ActionRadio te beluisteren, maar ok via internet op je mobiele telefoon.

Tijdens de uitzending zijn updates te horen over de race en worden verzoekplaten gedraaid die aangevraagd kunnen worden. Het unieke aan de uitzendingen is dat iedereen met een telefoon en mobiel internet kan luisteren. ActionRadio.nl biedt speciale mobiele streams aan die door telefoons perfect te beluisteren zijn.

Batevierenradio

De Batavierenrace is 's werelds grootste estafetteloop. Ieder jaar eind april leggen ruim 7.500 deelnemers in teams van 25 personen in totaal 185 km af. Dit jaar beginnen de eerste lopers in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 april 2008 om middernacht.

In navolging van de Batavieren, die in het jaar 50 vóór onze jaartelling op vlotten de Rijn afzakten, werd voor de Batavierenrace dezelfde route gekozen: van Nijmegen naar Rotterdam. In 1973 namen zo'n 600 studenten deel aan de eerste Batavierenrace. Aan deze eerste race dankt de Batavierenrace haar naam, maar vanwege infrastructurele problemen is het traject verplaatst.

Sinds 1974 lopen de atleten vanaf het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland en de rustieke Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente. Op enkele wijzigingen na is de route vanaf 1974 vrijwel gelijk gebleven.

In de ether

Het webradiostation ActionRadio is naast het (mobiele) internet tijdens de Batavierenrace ook in de ether te horen. ActionRadio zal vanaf vrijdagavond 22:00 uur ook te horen zijn via de lokale omroep Nijmegen 1 op 107.8 FM (Nijmegen centrum) en 106.8 FM (Dukenburg en Lindenholt).

Zie ook:
- Community creatie met ActionRadio

Lees ook:Batavierenrace in 2010 opnieuw met eigen radiozender
Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Michiel Veenstra met gastoptreden op ActionRadio
Lees ook:Radio 1 gaat mobiel
Lees ook:Top 2000 van Radio 2 ook via mobiel te volgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>