Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon

De Nederlandse publieke landelijke radio-zenders Radio 1 tot en met 5 zijn vanaf nu in digitale kwaliteit te ontvangen op mobiele telefoons. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Mobilaria hebben hiertoe een overeenkomst ondertekend, waarbij NPO gebruik maakt van de innovatieve techno-logie die door Mobilaria ontwikkeld is. Binnenkort zullen nog meer publieke radio-zenders mobiel aangeboden worden.

Mobilaria maakt met geavanceerde compressietechniek mogelijk dat digitale audio in hoge kwaliteit maar met minimaal dataverbruik op mobiele telefoons te beluisteren is, zelfs met bandbreedtes vanaf slechts 24 kbit/sec. Een smalbandige GPRS-verbinding volstaat dus, evenals een relatief eenvoudige telefoon, UMTS is niet vereist. Uiteraard wordt een flat fee internetbundel ten zeerste aangeraden. Het luisteren naar de NPO-zenders is verder kostenloos.

Hans Bakhuizen van NPO Distributie, Technologie & Uitzending: "Mediagebruik zal steeds meer naar mobiel verschuiven, dat wordt het platform van de toekomst. Wij hebben gekozen voor Mobilaria om nu al op deze toekomst voorbereid te zijn. Zo vervullen we onze taak om voor iedereen bereikbaar te zijn, in de best mogelijke kwaliteit en met het meest efficiënte dataverbruik."

Erik de Zwart, aandeelhouder in Mobilaria: "Wij zijn uiteraard zeer verguld met deze deal. Het betekent voor ons dat de verreweg grootste en belangrijkste omroeporganisatie van Nederland vertrouwen heeft in ons en in onze technologie. Hiermee worden we de facto de standaard voor radio via mobiel internet".

Zie ook:
- Tunin.fm genomineerd voor SpinAward
- Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!
- Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst
- Erik de Zwart: "Radio altijd en overal via mobiel"

Lees ook:Tunin.FM genomineerd voor SpinAward
Lees ook:Erik de Zwart te gast bij V-Radio’s Insite
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!
Lees ook:Eerste internet-autoradio gepresenteerd op Auto Rai
Lees ook:Wereldprimeur: Tunin.FM lanceert iCarRadio op iPhone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>