Tunin.FM genomineerd voor SpinAward

Radio op je mobiele telefoon, er zijn diverse mogelijkheden voor. Krakkemikkig met een headset het FM-signaal proberen op te vangen of ruisloos via een internetstream. Eén van de mogelijkheden is Tunin.FM en die digitale radiodienst voor mobiele telefoons is genomineerd voor de SpinAward in de categorie 'Beste Innovatie van 2007'. De SpinAwards zijn de Nederlandse jaar-prijzen voor creativiteit in interactieve communicatie.

De categorie 'Beste Innovatie' is bedoeld voor werk waarin op een creatieve en vernieuwende manier gebruik wordt gemaakt van nieuwe of bestaande technologie.

Tunin.FM is een dienst van het bedrijf Mobilaria waarin onder andere media-ondernemer Erik de Zwart deelneemt. Mobilaria heeft in eigen beheer een innovatief radioplatform ontwikkeld waarmee digitale, interactieve radio via mobiel internet gedistribueerd wordt. Door de gebruikte technologie is het mogelijk dat digitale audio in hoge kwaliteit maar met minimaal dataverbruik op mobiele telefoons te beluisteren is.

Met Tunin.FM kunnen consumenten naar 400 radiostations uit de hele wereld luisteren. Niet alleen technisch maar ook commercieel is Tunin.FM een innovatie, zo startte het in december 2007 een samenwerking met Vodafone. Consumenten kunnen luisteren naar internetradio op hun mobiel zonder zich zorgen te hoeven maken over hun dataverbruik, dat geldt zowel voor abonnees als prepaid-klanten van Vodafone.

Erkenning

Directeur Wanjo Temkov en aandeelhouder Erik de Zwart van Mobilaria zijn zeer vereerd met de nominatie voor 'Beste Innovatie 2007'. "Dit betekent voor ons een erkenning van een uniek concept van eigen bodem en erkenning voor de jaren van ontwikkeling die wij hierin geïnvesteerd hebben. Overigens zitten wij niet stil en zullen we ook in 2008 met innovaties komen".

De uitreiking van de SpinAwards vindt donderdag 3 april 2008 plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het is dit jaar de 10e keer dat de SpinAwards worden uitgereikt.

Zie ook:
- Tunin.FM inclusief betalingsmodel live!
- Digitaal radio luisteren via mobiel is de toekomst
- Erik de Zwart: "Radio altijd en overal via mobiel"

Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!
Lees ook:Erik de Zwart stapt in Mobiele TV
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!
Lees ook:Wereldprimeur: Tunin.FM lanceert iCarRadio op iPhone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>