Erik de Zwart ziet geld in plaatjes

Met de huidige platenverkopen in Nederland en de rest van de wereld zou ik niet zo snel een platenmaatschappij beginnen. Maar als je op een andere manier geld aan gecontracteerde artiesten kunt verdienen dan is het misschien weer wel een goed idee. Erik de Zwart ziet er wel geld in, want hij is samen met zakenpartner Pim van der Kolk een nieuwe platenmaatschappij begonnen, helemaal van deze tijd: 21th Century Music.

"We hebben het er al tijden over, maar het kwam er steeds maar niet van. Bovendien kan het ook nu pas omdat Erik niet meer op de radio zit.", aldus Pim van der Kolk afgelopen donderdag tegen Novum.

Een lang gekoesterde wens dus van die twee en ze hebben alle vertrouwen in het project, ondanks dat grote platenmaatschappijen als Sony BMG en Universal Music juist aan het afslanken zijn. Door de kosten laag te houden, weinig personeel aan te nemen en door zo veel mogelijk zelf te doen, moet 21th Century Music het kunnen redden.

Het nieuwe bedrijf van De Zwart en Van der Kolk heeft al drie nieuwe artiesten gecontracteerd. Het zijn zangeres Joyce, de act Parson Brown en Rachid, die ook wel de Marokkaanse Frans Bauer wordt genoemd.  De gecontracteerde artiesten zullen binnenkort met een album komen. Daarnaast zullen ze optreden tijdens de lancering van het label '21th Century Music' op 7 april 2008 in het Amsterdamse Hotel Arena. Oude bekende van De Zwart, Ruud de Wild, zal de avond aan elkaar praten.

Mocht je je afvragen wat Erik de Zwart doet nu hij al een tijd lang niet meer vast achter de microfoon zit en geen radiodirecteur meer is, dan zie je maar weer dat hij volop bezig is met nieuwe dingen zoals Tunin.fm en nu dus ook 21th Century Music.

Zie ook:
- Erik de Zwart goed voor record aantal sms'jes
- Erik de Zwart: "Radio altijd en overal via mobiel"
- Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!

Lees ook:Erik de Zwart wordt nieuwe stem Veronica!
Lees ook:Erik de Zwart maandag te gast bij ‘Insite’
Lees ook:Erik de Zwart te gast bij V-Radio’s Insite
Lees ook:Erik de Zwart wordt invaller voor Albert Verlinde
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Erik de Zwart ziet geld in plaatjes

  1. Pingback: DeepFM voert horizontale programmering in | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>