Levensverhaal Willem van Kooten in Hoge Bomen

Tegenwoordig is Willem van Kooten media ondernemer en belegger in onroerend goed en golfbanen, vroeger was hij discjockey onder de naam Joost den Draaijer. Dat is in het kort zijn cv, maar daarmee doe ik hem zeker te kort. Woensdagavond is een portret van deze invloedrijke radio-dj uit de jaren zestig te zien in het programma 'Hoge Bomen – Pioniers'. Aan het woord komt iedereen, behalve Willem van Kooten zelf.

In  de aflevering van Hoge Bomen doemt het beeld op van een gedreven zakenman, die vooral op gevoel zaken doet, graag erkenning wil en niet vies is van een stevige portie patriottisme. Eén ding staat wél vast: zonder Willem van Kooten had de Nederlandse radio er anders uitgezien.

Familieleden, jeugdvrienden en collega radio-dj's praten in deze televisiebiografie openhartig over Van Kooten. In de voorstukjes van het programma is al een emotionele zoon van Van Kooten te zien die zegt "Ik heb 'm als kind best wel gemist. Aandacht en liefde waren er niet altijd". Oud-collega 1-2-3-4-5-6-7-8-9-TIENeke de Nooij noemt Van Kooten 'een ontdekker', "er was echt helemaal niets. Hij bracht de humor op de radio".

Presentator Pieter Jan Hagens duikt in de streng christelijke jeugd van de jonge Willem, die voorbestemd was om dominee te worden. Het loopt anders, hij komt binnen bij Veronica en wordt beroemd in Nederland.

Van radio-dj tot succesvol zakenman (de Quote schat zijn vermogen op ± 200 miljoen euro), het is allemaal te zien in 'Hoge Bomen – Pioniers', woensdag 27 februari 2008 van 20:50 tot 21:25 uur bij de Avro op Nederland 2.

Zie ook:
- Willem van Kooten komt met boek en radio 'Joost FM'

Lees ook:Mogelijk Hilversumse Joost den Draaijer-rotonde
Lees ook:Willem van Kooten komt met boek en radio ‘Joost FM’
Lees ook:Radio in Nederland bestaat vandaag 90 jaar
Lees ook:Meeste mensen luisteren radio in de auto [Poll]
Lees ook:De echte namen van onze diskjockey’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “Levensverhaal Willem van Kooten in Hoge Bomen

  1. Eric

    radiogod!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>