Opvallend: Ministry Of Beats verhuist naar Radio Decibel

Dé stem van Radio 3FM kon je elk weekend al horen in DierOpDrie. Op zaterdagavond presenteerde Edwin Diergaarde ook het programma 'Ministry Of Beats'. Sinds kort zitten Annemieke Schollaardt en Domien Verschuuren op die plek met hun show 'DNA'. Betekent dat het einde van MOB? Nee, want het programma verhuist. Niet binnen het volle uitzendschema van Radio 3FM, maar het verhuist naar Radio Decibel.

Het danceprogramma keert 6 maart 2008 terug op de radio. Iedere donderdag- en zaterdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur presenteert Edwin Diergaarde 'Ministry Of Beats' op Radio Decibel Amsterdam.

De verhuizing van het programma is opvallend, want een compleet programma dat verhuist van een publieke landelijke omroep naar een lokaal commercieel station komt niet vaak voor. Opvallender is dat Edwin Diergaarde als presentator aan het programma verbonden blijft. Zijn werkzaamheden voor Radio Decibel zullen geen gevolgen hebben voor die bij Radio 3FM, daar blijft hij gewoon radio-dj en voice-over van het station.

Edwin's 3FM-collega Gerard Ekdom (Avro) draaide in zijn vrije tijd wat uurtjes op het 'hobbystation' KXradio. Daar ging de Avro mee akkoord, maar sinds kort mag Ekdom niet meer voor KXradio draaien. De Avro ziet de zender van Rob Stenders namelijk niet meer als een hobbystation en wil Ekdom exclusief als Avro-radiopresentator houden. Edwin Diergaarde mag van zijn werkgever (3FM en de TROS) dus wel gewoon twee keer per week werken bij een ander radiostation. De TROS zet dus wat minder zwaar in op die exclusiviteit. Lekkere vrijheid die Edwin Diergaarde krijgt!

Lees ook:Edwin Diergaarde van 3FM naar Decibel
Lees ook:Laatste uitzending Edwin Diergaarde op 3FM
Lees ook:3FM-producer Leemhuis krijgt programma op Decibel
Lees ook:3FM vindt nieuwe station voice in eigen huis
Lees ook:Radio Decibel start nieuwe programmering

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opvallend: Ministry Of Beats verhuist naar Radio Decibel

 1. Jasper

  Tja, de PO en exclusiviteit. Aan de ene kant willen ze het allemaal, maar aan de andere kant willen, kunnen en mogen ze er vaak niet voor betalen.

  Ik vind het jammer dat ze er vaak zo moeilijk over doen. Er zijn soms best lastige dingen, maar aan de andere kant gaat het vaak nergens over.

  Laten we eerlijk zijn, KX is nog niet eens een serieuze concurrent van het amper beluisterde KINK FM, dus dat de AVRO huiliebuiliet over Ekdom daar is gewoon zielig. De VARA doet ook altijd zo moeilijk over de exclusiviteit van hun presentatoren (fragmenten). En dan was er nog het idiote geval dat NOS sportgod Toine van Peperstraten geen 80s en 90s hits mocht draaien op Veronica, terwijl tegelijkertijd de NOS dacht hem minder te kunnen betalen.

  Ik ben erg tegen de vercommercialisering van de PO, maar dit soort dingen kunnen ze een hoop zakelijker oplossen. Wil je exclusiviteit? Dan moet je ervoor dokken, en zorgen dat je personeel exclusief (en dus loyaal) wil zijn.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Dat met Toine van Peperstraten was een beetje jammer. Aan de ene kant begrijp ik het wel van de NOS, maar als die man nou met veel enthousiasme en plezier een paar uurtjes radio wil maken bij Veronica, laat hem dat lekker doen. Óf bied hem een plekje bij de publieke radiozenders, maar daar zit de NOS niet echt tussen met een vergelijkbaar muziekprogramma.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Edwin Diergaarde van 3FM naar Decibel | Radioactive

 4. Pingback: Radio Decibel start nieuwe programmering | Radioactive

 5. Pingback: Radio Decibel wijzigt programmering | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>