Jeroen van Inkel verhuist definitief naar de middag

"Je Dag Is Goed", het programma dat Jeroen van Inkel elke werkdag 's morgens tussen 6:00 en 9:00 uur bij Q-music presenteert, staat vanaf 10 maart 2008 niet meer in de programmering. Zoals eind 2007 al bekend gemaakt werd gaat Ruud de Wild naar Q-music en daar zal hij samen met Jeroen Kijk in de Vegte de ochtendshow gaan doen. Van Inkel mag wel blijven bij Q-music, maar hij zal het moeten doen met een plek in de middag.

Jeroen van Inkel krijgt in de middag twee uurtjes zendtijd: van 16:00 tot 18:00 uur. De volledige nieuwe programmering op werkdagen ziet er als volgt uit:

06.00-09.00 ruuddewild.nl (Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte)
09.00-10.00 Het Foute Uur (Gijs Staverman)
10.00-12.00 Gijs Staverman
12.00-13.00 Hitlijn (Wouter van der Goes)
13.00-16.00 Wim van Helden
16.00-18.00 Jeroen van Inkel
18.00-20.00 Menno Barreveld
20.00-22.00 Martijn Kolkman
22.00-00.00 Jasper de Vries

Opvallend is dat de nieuwe ochtendshow de naam 'ruuddewild.nl' houdt. Aan de ene kant is dat al jaren lang een bekende naam, maar dat schept ook verwachtingen. Denk ik aan ruuddewild.nl, dan denk ik aan 3FM (klein beetje ook 538), typetjes als Paulus Pietsma, Moraly Beyer, noem maar op.

Jeroen Kijk in de Vegte vertelde tegen Radioactive dat het "verleidelijk" is om terug te vallen op de oude typetjes et cetera. "Aan de andere kant vind ik ook dat we onze fantasie en creativiteit maximaal moeten prikkelen en dus misschien wel helemaal op nieuw moeten beginnen. Het zal wel een combinatie van beiden worden", aldus KidV eind 2007.

Dezelfde naam of niet, programmadirecteur van Q-music Wouter van der Goes is opgetogen over de bezetting van 'zijn' radiostation: "Ik had nooit durven hopen met deze droomprogrammering aan de slag te kunnen. De nieuwe ochtend- en middagshow van Ruud de Wild en Jeroen van Inkel zijn een prachtige aanvulling op onze bestaande programma's.''

De nieuwe werkdagprogrammering gaat maandag 10 maart 2008 van start. Dan zal Jeroen van Inkel dus in de middag zitten en zijn Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte in de vroege ochtend te horen op Q-music. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Q-jocks!

Zie ook:
- Jeroen van Inkel boos over degradatie
- Ruud de Wild tóch naar Q-music
- Jeroen Kijk in de Vegte blikt vooruit op Q-music

Lees ook:Paul de Leeuw opent nieuwe ochtendshow Q-music
Lees ook:Jeroen van Inkel boos over degradatie
Lees ook:Vrijdagochtend: Laatste uitzending Jeroen van Inkel
Lees ook:Wouter van der Goes vervangt Ruud de Wild
Lees ook:Vakantie voor Ruuddewild.nl, Staverman doet kerstwensen

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Jeroen van Inkel verhuist definitief naar de middag

 1. Eric

  Volgens mij gaat Mevr. Zwitserlood nix meer doen bij Q, of wel.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Hmm nog nix over gehoord… Misschien dat ze aanschuift bij De Wild en KidV.

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Pfff. Slechte overvulde programmering hoor. Twee man erbij, maar niemand weg. Het lijkt wel een ouderwetse volgepropte Volle Vrijdag programmering met al die programmaatjes van een en twee uur.

  Kom op Wouter! Durf er iemand uit te trappen. Je moet ook nog een weekend vullen. En waarom krijgt Inkel maar twee uur? Dat is eigenlijk nog een grotere belediging dan die verplaatsing naar de middag.

  Inkel moet trouwens niet boos zijn op de Wild, maar op vd Goes.

  Tot slot denk ik dat het dom is om weer met ruuddewild.nl te komen. Ook onbeschoft jegens 538 waar Ruud zo graag weg wilde. Indertijd was die naam hip, maar dat .nl is er nooit echt uitgekomen. Doe niet zo infantiel en noem het gewoon weer ‘Je dag is goed’.

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  @Jasper: Het weekend bij Q-music is weer van de luisteraar, het wordt dus weer non-stop. Daarvoor heeft Van der Goes dus weinig dj’s nodig.

  Niemand uit de programmering halen en ook het gebruik van de naam ruuddewild.nl lijkt er op dat ze bij Q bij save spelen. Bewezen successen gaan ze niet zo snel veranderen.

    /   Reply  / 
 5. MBC

  De programmering is nu gewoon dezelfde als in Vlaanderen. Ook daar zit er een ex-ochtend-dj tussen 16 en 18u met een verrassend showprogramma (Wim Oosterlinck)en is de rest van het schema gevuld met programma’s van 2 uur.

  Nederland volgt gewoon de evolutie van Q-Vlaanderen

    /   Reply  / 
 6. Jorn

  @MBC: Ik las een tijdje geleden een interview met een Vlaamse radio-dj en hij zei dat Nederland op het gebied van radio voor loopt ten opzichte van BelgiĆ«. Maar wat betreft Q-music kan Nederland BelgiĆ« volgen, omdat ze in Vlaanderen al wat langer actief zijn met Q. En de zender scoort, misschien wordt het in Nederland ook nog eens de tweede grootste zender…

    /   Reply  / 
 7. MBC

  @Jorn: Helemaal eens met je! Ze doen net hetzelfde met hun acties.

    /   Reply  / 
 8. Bob

  @Jasper: het lijkt er toch op dat Peter vd Hurk eruit getrapt is hoor…

  Wie had jij nog meer willen zien vertrekken dan?

    /   Reply  / 
 9. Jasper

  @ Bob: Geen flauw idee. Ik heb alleen het idee dat je op een zender waar de muziek zo belangrijk is toe kunt met minder DJs. Is goedkoper, en dus houd je dan meer geld over, en die is directe winst. Of beter gezegd: minder verlies, want winst maakt Q nog niet.

  Waarom denk je dat Veronica Kas van Iersel eruit getrapt heeft? Was gewoon een bezuiniging. SLAM doet ook de halve dag met minimale presentatie. 100p heeft zelfs uit pure geldnood DJs eruit moeten trappen.

  Ter vergelijking even de gemiddelde programmering van een Amerikaans station:

  5/5h30-10: Morning Crew
  10-15: Lunch DJ
  15-19/20: Drive Time
  19/20-00: Avond DJ
  en dan afhankelijk van het station non-stop of voice-tracks van een DJ.

  In het weekend mogen de producers DJtje spelen. Na de best-of-the-morning show.

  Ofwel, je vult het station met 5 shifts.

  Tot slot lijkt me ook dat als je een knaller als van Inkel op je loonlijst hebt staan, dat je die dan ook maximaal inzet. 3 of 4 uur per dag. En niet ‘slechts’ twee uurtjes.

    /   Reply  / 
 10. Jorn

  Dat laatste punt wat je noemt Jasper vond ik ook opvallend. Van Inkel slechts twee uren en dan van 16:00 tot 18:00. Op dat gebied wijkt Q toch al af van de concurrentie die ‘s morgens doorgaat tot 10 (ja okay, Q heeft het Foute Uur) en de middagshow die ook het staartje van de files/spits meepakt tot 19 uur.

    /   Reply  / 
 11. Eric

  Hannelore, mailde mij dat zij vast wel weer ergens zou opduiken.

  Ben heel erg benieuwd, ze vulden elkaar alle drie goed aan.

    /   Reply  / 
 12. Harry

  Natuurlijk is dat WEL een degradatie. Er is aangetoond dat de ochtenduren de best beluisterde uren zijn. Er zitten niet voor niks alle top-dj’s in de ochtend! En wat een ander ook zei >> niet voor niks gingen steeds neer mensen naar Q-music. Die mensen zitten allemaal niet te wachten op van die blatende dj’s die zich zelf oh-zo-grappig vinden. De 1 wil nog harder lachen als de ander.Van die gesprekken: Hey, heb je het gehoord?? Nee, wat??? Een banaan is geel. En dat je evrvolgens hunzelf hoort bulderen: HAHAHAHAH, HEHEHEHE, HAHAHAHAH. Die mensen kunnen beter bij praat-programma’s gaan. slechts een 1/4 van de tijd is muziek. Wat Jeroen zo anders maakt, is dat hij zo gewoon blijft en niet gesprekken gaat aandikken!! Van 3 uur in de ochtend naar 2 in de middag. Ik hoop dat heeeeeeeeeel veel luisteraars hierom afhaken bij Q, zodat ze inzien dat ze het weer terug moeten draaien. JEROEN MOET TERUG!!!!

    /   Reply  / 
 13. Cor.

  Hallo ik vindt het jammer dat jeroen Van inkel weg is in de ochtend.
  Hij is goed bezig in de ochtend.

  Maandag t/m Vrijdag.

  6:00 Jeroen Van Inkel. Met 9:00 Foute Uur.
  10:00 Gijs Staverman.
  13:00 Rap Radio Paul Rabbering.
  16:00 De Wild Is Q. Ruud De Wild & Jeroen Kijk in de verte.
  18:00 Menno Barreveld.
  21:00 Timon Jacobs.
  0:00/6:00 Non Q.

  Zaterdag & Zondag.
  7:00 Wim Van Helder.
  10:00 Jasper De Vries.
  13:00 Martijn Kolkman. De Q Top 30/Zo Album Top 30.
  16:00/7:00 Q Music Weekend.

  Dit zie ik liever.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>