Geschiedenis 40 jaar Radio 3 online

Als tegenwicht voor Radio Veronica werd in 1965 de publieke zender Hilversum 3 opgericht. In 1985 veranderde de naam in Radio 3 en in 1993 werd de naam gelijk aan het huidige Radio 3FM. De zender bestaat dus al meer dan veertig jaar en onlangs vond ik een site over '4 Decades of 3FM'. In die veertig jaar is er veel gebeurd, veel nieuwe muziek ontdekt, dj's die begonnen bij Radio 3 en verslagen van diverse gebeurtenissen.

Er is ruim veertig jaar geschiedenis geschreven en dat is allemaal weergegeven op deze website. Per decinnium staan de belangrijkste gebeurtenissen van Hilversum 3 beschreven. De site is erg actueel en beschrijft ook (kort) de periode na het veertig jarig bestaan van 3FM in 2005.

Het leuke van de website is dat je er ook de allereerste uitzending van Hilversum/Radio 3(FM) kunt beluisteren. Daarnaast wordt heel mooi beschreven wie de dj's van het eerste uur waren en worden de hoogtepunten (en soms ook tegelijkertijd dieptepunten) als de moord op John Lennon en Pim Fortuyn, Live Aid en de diverse Serious Request-acties besproken.

Meer over Radio 3FM:
- Radioactive.blog.nl/radio-3fm

Lees ook:Boek en website over geschiedenis VARA in de maak
Lees ook:Wereldwijd belangstelling voor podcast Radio 4
Lees ook:Radio 538 heeft beste ‘televisie en radio’ website
Lees ook:Radio in Nederland bestaat vandaag 90 jaar
Lees ook:Leuk! Tune terug in de tijd

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geschiedenis 40 jaar Radio 3 online

 1. laura v harskamp

  hallo sander de heer ik zal het leuk vinden als u onze zoon jelle vrijdag 11 april a.s rond 6:15 wakker wil bellen dan wordt onze zoon 14 jaar oud. jelle is een gezellige jongen die altijd gewekt wordt door u muziek jelle moet zo vroeg op staan omdat hij om half 8 naar school in leiden hij wil graag kok worden en dat wordt hij zeker want alles wat hij maakt is lekker ik zal het leuk vinden als jullie een plaatje van belle perez met el mundo bailando willen draaien want daar is hij gek van. en voor jelle dikke kus van mama, papa en zusje femke. al vast bedankt gr laura v harskamp.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Dag Laura,

  De kans dat Sander de Heer je bericht leest is waarschijnlijk groter wanneer je hem persoonlijk een e-mail stuurt. Dat kan via de website http://deheerontwaakt.vara.nl

  Succes!

    /   Reply  / 
 3. Sander de Heer

  Tuurlijk, ik lees hier elke dag.

  Ik bel jelle vrijdag hoor, komt goed.

  Liefs, Sander

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>