Claudia de Breij trekt zich verder terug uit media

Eens was ze zowel op radio en televisie. De radio zei ze vorig jaar al gedag en nu wordt haar aanwezigheid op de televisie ook aanzienlijk minder. Claudia de Breij stopt namelijk met de maandagpresentatie van het  programma 'De Wereld Draait Door'. Hoofdpresentator Matthijs van Nieuwkerk presenteert op maandagen ook live de show 'Holland Sport' en dus verminderde Claudia op die dagen de werkdruk van Matthijs.

De reden dat Claudia geen tijd meer heeft voor het presenteren van het populaire Nederland 3-programma, heeft opnieuw te maken met haar carrière als cabaretier. De Breij kan de televisie op maandag niet meer combineren met haar theateroptredens en het maken van haar eigen programma 'Thank God It's Friday' (elke vrijdag 21:55-22:35 uur, Nederland 3).

Ondanks dat Claudia een heel aardig en vriendelijk mens is, heb ik nooit echt wat met haar gehad. Op de radio schreeuwde ze me te veel en haar grappen in bijvoorbeeld 'Thank God It's Friday' zijn net niet goed genoeg om het niveau van haar Amerikaanse equivalenten te evenaren (ik neem aan dat ze met TGIF een soort Jensen!-achtige schow wilde neerzetten, dat ook gevormd is naar Amerikaans voorbeeld).

Met een half miljoen kijkers is haar programma ná 'De Wereld Draait Door' (en de 'Lama's' als die er zijn) wel het best bekeken programma op de vrijdagavond op Nederland 3. Maar of we haar show volgend seizoen nog terugzien… Van mij hoeft het niet per se. De mening van mijn collega van Zappen is wel heel duidelijk; volgens hem is het nieuws over De Breij het beste medianieuws van vandaag.

Claudia de Breij is dus niet meer te horen op de radio, op maandag zit ze niet meer bij DWDD en of ze in een nieuw televisieseizoen nog een eigen show krijgt is onbekend. Het lijkt er op dat de ex-3FM-jock zich steeds verder terugtrekt uit de media en zich meer wil richten op het theater.

Zie ook:
- Stenders wordt vervanger van Claudia de Breij

Lees ook:Claudia de Breij zoekt naar drijfveren van BN’ers
Lees ook:Claudia de Breij komt met culturele tv
Lees ook:Claudia de Breij opvolger Dolf Jansen op vrijdagmiddag
Lees ook:Radioformat vliegt over naar televisie
Lees ook:Claudia de Breij acht weken uitgeschakeld

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Claudia de Breij trekt zich verder terug uit media

 1. riki

  Dan zul je straks helemaal blij zijn, want over een paar maanden moet ze een kindje baren, dan is ze dus helemaal even uit de roulatie.

  Zelf vond ik Claudia wel leuk op de radio. Luisterde altijd met veel plezier naar haar. Ook haar vrijdagprogramma vind ik best te pruimen. Het is nog niet opperbest, maar het heeft wel leuke onderdelen en potentie. Hopelijk krijgt ze de kans van de VARA om ook te groeien in het programma.

    /   Reply  / 
 2. Peter

  Ja hoor, Claudia is niks mee… Slimme vrouw, waarschijnlijk schrikt dat je af… Kunnen veel mannen niet tegen… ;-)

  Haar intelligentie werd ook pijnlijk duidelijk toen ze even een nachtje aanschoof bij Stenders in het Glazen Huis afgelopen december. Even schoot het niveau omhoog! De boel kreeg diepgang… en spanning!
  Daarna donderde het weer snel in elkaar met de dommigheid en simpelheid met Veenstra en Ekdom…

    /   Reply  / 
 3. Jorn

  Haha :) Nee Peter dat is het niet. Ik houd juist van slimme vrouwen, die tenminste iets (inhoudelijks) terug te zeggen hebben.

  Maar ik heb verder ook niets tegen Claudia, ik heb haar een paar keer gesproken en het is echt een topwijf. Haar programma’s spreken mij echter wat minder aan. Of helemaal niet.

    /   Reply  / 
 4. Lucaz

  Thank God She’s Gone

  Leuk doen op podium is heel wat anders dan radio. Radio, TV, Podium. Allemaal verschillend. Neem Jensen, op de radio briljant en een gemis voor de Nederlandsche radio. Maar op tv vind ik weinig aan Jensen.

  Blijf bij je leest

    /   Reply  / 
 5. Tineke

  Thank god it’s friday vind ik altijd leuke tv, wel een beetje een combinatie van haar cabaretoptredens en haar interviewskills. Ze doet daar de dingen waar ze goed in is!

    /   Reply  / 
 6. melissa

  she’s great !! wanneer begint ze weer met thank god it’s friday..??
  wil haar graag weer zien op tv, ze is echt
  TOP !!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>