Erik de Zwart te gast bij V-Radio’s Insite

Donderdagavond (24/01) is Erik de Zwart, tegenwoordig meer media-ondernemer dan radiomaker, te gast bij het programma 'Insite' op V-Radio. Presentator Pierre Papa zal met De Zwart praten over de toekomst, maar zal ook aan de hand van audiofragmenten terugblikken op de radiocarrière van de voormalig Top 40-presentator medeoprichter van Radio 538.

Erik de Zwart begon zijn radiocarrière in 1978 bij de Amsterdamse kabelpiraat Unique. Zijn doorbraak kwam bij de publieke omroep Veronica. Hier was hij in de jaren '80 het gezicht van tv-programma's als Countdown, Nederland Muziekland en de Top 40, op de radio presenteerde hij Bart en de Zwart, de Top 40 en De Stemband met Kees Schilperoort (later De Piepshow op Radio 538).

In 1992 was De Zwart samen met Lex Harding oprichter van Radio 538. Tot 2003 was hij bij de commerciële radiozender directeur en presentator van de Top 40. Tegenwoordig is de legendarische radioman voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 en sinds 2006 is De Zwart ondernemer c.q. investeerder en in die hoedanigheid aandeelhouder in verschillende bedrijven, waaronder Mobilaria (Tunin.FM), mobiel.tv en Radio Hallo Costa Holanda.

V-Radio presentator Pierre Papa zal met Erik de Zwart praten over onder ander het huidige radiolandschap, zijn visie op de binnenkort te houden etherverdeling en over de toekomst van internetradio via de mobiele telefoon. Ook werpt 'Insite' een terugblik op zijn radio-geschiedenis met radiofragmenten en oude bekenden.

Insite is donderdag live te beluisteren van 20.00 uur 22.00 uur via V-Radio. Na afloop van de uitzending is hier ook de podcast van de uitzending te downloaden.

Zie ook:
- Erik de Zwart terug op de radio in finale van Top 1000
- Erik de Zwart: "Radio altijd en overal via mobiel"
- Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!

Lees ook:Erik de Zwart maandag te gast bij ‘Insite’
Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!
Lees ook:Erik de Zwart ziet geld in plaatjes
Lees ook:Tunin.FM genomineerd voor SpinAward

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Erik de Zwart te gast bij V-Radio’s Insite

  1. Pingback: Erik de Zwart maandag te gast bij ‘Insite’ | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>