100%NL wijzigt format in ‘meer muziek, minder gepraat’

Het wordt ze wel eens verweten dat radiozenders te veel geleid worden door wat er uit onderzoeken naar voren komt. Maar goed, je moet ook luisteren naar je luisteraars. Uit onderzoeken die radiozender 100%NL heeft laten doen blijkt dat luiste-raars gedurende de werkdag meer muziek willen horen, gecombineerd met korte, functionele informatie. Dat is voor de zender reden om de programmering om te gooien.

Per 1 januari 2008 introduceert 100%NL de nieuwe programmering. De dj's van het station zullen gedurende meer uren te horen zijn, terwijl er tegelijkertijd sprake zal zijn van een ‘meer muziek, minder gepraat-formule'.

Volgens Radio.nl is er sprake van een crisis bij 100%NL. DJ van de zender Eline La Croix zou dat donderdag gezegd hebben bij het V-Radio programma 'Insite'. Directeur van 100%NL Herbert Visser zegt in een reactie tegenover Novum Nieuws dat de zender toch niet in een financiële crisis verkeert, maar dat er wel sprake is van een reorganisatie om economische redenen.

De nieuwe programmering van maandag tot en met vrijdag van 100%NL ziet er per 1 januari als volgt uit:

06.00-11.00 Patricia van Liemt
11.00-17.00 Wendy Duivenvoorde
17.00-19.00 ADHDave
19.00-24.00 100%NL interactieve muziek
24.00-04.00 Bert van Lent

Na 19:00 uur 's avonds wordt 100%NL een soort 'The Box' op de radio, want luisteraars kunnen uit een aantal platen kiezen en stemmen op hun favoriet.

Bij de meest recente luistercijfers had 100%NL een marktaandeel van 1,1%, wat al ruim meer is dan eind 2006 toen de zender nog slechts 0,2% van de markt had. Maar ook de 1,1 procent is nog niet genoeg om van 100%NL een winstgevende zender te maken. Daarom wordt het format omgegooid om beter aan te sluiten bij de wensen van de luisteraars.

Zie ook:
- 100%NL probeert het met een kerstsingle

Lees ook:100%NL zet dj’s op non-actief
Lees ook:“100%NL maakt zo veel mogelijk live radio”
Lees ook:Don Diablo lanceert nieuw station FunX Dance
Lees ook:Nieuwe programmering 3FM najaar 2010
Lees ook:RĂ¡mon de stagiair de 3FM-nacht in

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “100%NL wijzigt format in ‘meer muziek, minder gepraat’

 1. Peter

  Zo, nu kan John de Mol die toko voor een prikkie overnemen en zijn onlangs gelanceerde internetstation Radio Noordzee Nationaal in de ether gooien. Voila!
  Het leven is soms zo simpel…

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  Dat er geen mensen luisteren tijdens de gepresenteerde uitzendingen kan ook komen omdat de (meeste) DJs van 100p zo ont-zett-end slecht zijn. Maar ja als je dan geen geld hebt om betere te betalen….

  Mooi eufemisme trouwens: reorganisatie om economische redenen. Normale mensen zeggen dan dat het geld op is. Of dat een crisis is, is iets anders.

  Het blijft een raar verhaal dat 100p. De ene maand lijkt het goed te gaan, de andere maand is het weer een drama.

    /   Reply  / 
 3. Anton

  rtl fm zat in elk geval organisatorisch goed in elkaar en voldeden ook zij het net aan de gestelde eis van 35% nationaal product en haalden ook betere cijfers dan Meneer Visser, Herbert is een goede niuewslezer maar daar blijft het ook bij en ja optelsommetje en RNN zit weer terug in de ether voor een herstart zou me niks verbazen.

    /   Reply  / 
 4. aad

  je kon het op je vingers natellen dat het niks zou worden met dat 100p.
  zeer slechte playlist,en over de dj’s maar te zwijgen.
  gauw maar weer rtl er op
  en voor hebert een advies ,ga maar weer nieuwslezen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>