Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!

Twee maanden geleden ontstond er hier op Radioactive nog een discussie over Tunin.fm en het betaalmodel dat er bij zou kunnen komen. De portal voor radio via de mobiele telefoon is er nu helemaal klaar voor: Gisteren presenteerde Tunin.fm een over-eenkomst met Vodafone. Klanten van het telecombedrijf kunnen vrijwel onbeperkt radio luisteren met de dienst die Tunin aanbiedt via Vodafone live!

Via de dienst kunnen gebruikers ruim 200 verschillende radiostations beluisteren. Naast een groot aantal Nederlandse stations, zijn er ook buitenlandse zenders te ontvangen.

Het voordeel van Tunin.fm ten opzichte van radio via FM op je mobiel, is dat je de zenders in digitale kwaliteit kunt ontvangen. Enige nadeel is dat je wel heel veel data gebruikt via je mobiele telefoon. Tegenwoordig heeft ieder telecombedrijf wel een mobiel internetabonnement voor rond de 10 euro waarmee je onbeperkt kunt internetten.

Voor die dienst die Vodafone met Tunin.fm aanbiedt, moet je echter nog wel 3,50 euro per maand betalen. Ook prepaid-klanten (zonder databundel) kunnen middels radiobundels luisteren naar de zenders die via Tunin worden aangeboden.

Een tijdje geleden leken de ontwikkelingen rond Tunin.fm nog stil te liggen, maar blijkbaar is de testperiode voorbij en is de portal nu klaar voor het grote werk. Eerder was ook de discussie of mensen bereid zijn te betalen voor een dienst als deze. Nu is bekend dat Tunin en Vodafone er 3,50 euro per maand voor vragen. Heeft de consument dat geld over voor een ruim(er) aanbod aan zenders in goede geluidskwaliteit, kortom wordt Tunin.fm een succes?

Zie ook:
- Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst

Lees ook:Tunin.FM genomineerd voor SpinAward
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!
Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Radio 1 gaat mobiel

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!

 1. Erwin

  Zolang tunin.fm de enigste aanbieder blijft van internetradio via de mobiel zal het niet anders kunnen dan een abbo bij hun te nemen. Hopelijk komen er meer van dit soort initiatieven.

    /   Reply  / 
 2. FlorisD

  De Publieke Omroep-zenders hebben reeds hun eigen streams. Als alle radiostations hun eigen streams opzetten (wat ik nog best zie gebeuren, want dan kunnen ze mooi alles in eigen beheer houden en ook zelf de inkomsten via banners e.d. opstrijken) is Tunin overbodig.

  Ik ga in ieder geval niet betalen voor een dienst als dit.

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  @ FlorisD: Dat is precies het probleem van het businessmodel van Tunin. Bovendien vinden veel radiostations het helemaal niet leuk als iemand anders geld verdiend aan hun content.

    /   Reply  / 
 4. riki

  Er zullen wanneer dit een succes is, vast meer van dit soort initiatieven komen. Probleem blijft alleen dat het enorm veel data kost voor je mobiel. In dit geval ligt dan de macht (en het verdiende geld) bij de telecomaanbieder…

    /   Reply  / 
 5. Erwin

  @riki: lang leven flatfee abonnementen…Je moet het ook niet op je prepaidje proberen natuurlijk.

    /   Reply  / 
 6. Wanjo

  De 20 meest populaire FM stations zijn bij Tunin.FM juist wel gratis!

  Met een flatfee abbo luister je onbeperkt voor niets. Kijk zelf maar even op wap.tunin.fm .

  Tunin.FM levert ook veel extra’s zoals meer stations, een zoekfunctie en betere kwaliteit. Voor die extra’s mag je jezelf aanmelden als je dat leuk vindt.

  Heb je nou geen flatfee? Dan kun je nu bij Vodafone ook proberen dankzij de All Inclusive pakketjes. Dus ook geen datakosten meer achteraf.

    /   Reply  / 
 7. Jorn

  @Wanjo: Dank voor de aanvulling, zo klinkt het best aantrekkelijk! (Werk je soms bij Vodafone of Tunin?;)

    /   Reply  / 
 8. Erik

  Tunin.FM is een leuk concept maar onhandig omdat de gebruiker altijd software moet downloaden en moet installeren op z’n telefoon.

  Als je toch beschikt over een mobiele internet verbinding (3G og Wifi) kun je veel gemakkelijker luisteren via MobRadio.nl

  Echt de eerste Mobiele Internet Radio website van Nederland.

  Ook te gebruiken voor normaal Internet Radio luisteren.

  Check: http://www.MobRadio.nl

    /   Reply  / 
 9. Bertus Bal

  Nou sorry hoor maar ik ben gewoon via de startpagina van t-mobile dat is pda.t-mobile.nl/mobile.php en dan naar streaming radio en dan zie je vanzelf tunin fm en ik heb niets extra hoeven te downloaden dussss try it out zou ik zeggen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>