Pittige popquiz van Q-music

Vragen als 'Uit welke band komt Phil Collins' zul je er niet in tegenkomen. Q-music heeft op haar website net als vorig jaar weer een pittige popquiz staan. Dus geen vragen die iedereen weet en enkel bedoeld zijn om veel smsjes en telefoontjes (€) te ontvangen. Nee, dat niet. Het heeft wel iets weg van de vragen uit het NPS televisieprogramma Top 2000 à gogo. Met de name de vraag over Meatloaf.

Op de website staat een tiental vragen met zowel video- als geluids-fragmenten. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk vragen (het liefst allemaal) goed beantwoordt. Onder de deelnemers met de meeste goede antwoorden verloot Q-music vijf muziektelefoons en 25 exemplaren van een familiespel met 600 muziekvragen.

Ook al is het niveau een stuk hoger dan doorgaans bij spelletjes op de radio, de quizvragen zijn best goed te beantwoorden. Eén vraag die ieder jaar standaard terugkomt bij de Top 2000 à gogo is de vraag over wie de zangeres is van het nummer Paradise By The Dashboardlight van Meatloaf. De echte zangeres is namelijk niet in de clip te zien. Ook in de Q-music Popquiz is één van de tien vragen gewijd aan dit overbekende popfeitje.

Doordat de popquiz van Q-music online te maken is, is de verleiding al snel groot om de vragen even te googlen. Gelukkig zitten er ook nog geluidsfragmenten in en die moet je echt zelf oplossen!

Zie ook:
- Q-music presenteert voor derde maal de Top 1000
- Ik word gek van Het Geluid van Q-music

Lees ook:Top 2000 op tv in de Top 2000 à gogo
Lees ook:CD van Jou, CD van mij verdwijnt uit de Roodshow
Lees ook:Ekdom en Veenstra in clip van Plork & de Aannemers (filmpje)
Lees ook:Top 2000 à gogo vrijdag van start op TV
Lees ook:Finale Top 2000 op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>