VPRO, NOS en BNN in de prijzen bij WAF

Gisteren zijn in Hilversum in het Instituut voor Beeld en Geluid de winnaars van de WAF-awards bekend gemaakt. De prijzen zijn speciaal bestemd voor de radiojournalistiek. De NOS was de grootste winnaar met twee prijzen, één in de categorie 'kort nieuws' en één in de categorie 'sport'.

De inzending voor kort nieuws kwam van Bas Mesters van Radio 1. De winnende reportage heet 'De wederopstanding van de FIAT rugzak' en Mesters interviewde daarin een 62-jarige Italiaanse vrouw terwijl ze een proefrit maakte in de nieuwe Fiat 500.

De andere NOS-winnaar is Mattijs van Wiel die in de categorie 'sport' de hoogste waardering van de jury kreeg met zijn reportage 'Irak wint Asian cup'. De reportageprijs ging naar Vinny Tailor van BNN Coolcast.

Publieksprijs

De inzendingen van de WAF-awards zijn beoordeeld door een vakkundige jury. Daarnaast werd ook de Radio 1 Publieksprijs uitgereikt waarvoor het publiek twee weken de tijd heeft gehad om op te stemmen. De publieksprijzen werden gewonnen door de VRT en NOS Langs De Lijn. De speciale aanmoedigingsprijs van de Wereldomroep ging naar Tom Jurriaans van RTV Noord Holland voor zijn reportage 'Modeshow voor ex-borstkankerpatiënten'.

Via de website van het Wereld Audio Festival zijn de winnende reportages ook te in z'n geheel te beluisteren.

Zie ook:
- Stembussen geopend voor Radio 1 Publieksprijs
- De WAF-radioprijzen

Lees ook:NOS, VPRO en VRT grote winnaars WAF Awards
Lees ook:Nog meer radioprijzen
Lees ook:NL-Awards 2009 uitgereikt
Lees ook:Drie regionale omroepen winnen NL-Award radio
Lees ook:Radio 1 Publieksprijs naar VRT’s Geert Spillebeen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>