Ruud de Wild echt weg bij Radio 538

We wisten het eigenlijk allang, het is dus geen echt nieuws meer, maar Radio 538 heeft het nu eindelijk bevestigd: Ruud de Wild gaat weg bij 538. Een woordvoerster van het radiostation meldde dat beide partijen overeenstemming hebben bereikt over het vertrek van De Wild. Het is hem dus gelukt, door zich 'ziek' te melden heeft Ruud de Wild aangestuurd op een breuk met Radio 538.

Ruud de Wild was sinds 14 juni 2004 te horen op Radio 538, maar na zijn vakantie in augustus dit jaar heeft hij zich ziek gemeld. De Wild gaf aan graag meer tijd voor zichzelf te hebben. Op zijn definitieve vertrek bij 538 zegt hij "Het merk 538 is prachtig. Het was absoluut een mooie tijd. Ik wil me nu echter vrijmaken voor iets helemaal anders".

Misschien tijd voor een goed gesprek Ruud?

Update:
- Ruud de Wild tóch naar Q-music
- Jeroen van Inkel boos over degradatie

Meer over Ruud de Wild:
- Ruud de Wild weg bij Radio 538
- Ruud de Wild niet naar Q-music
- Ruud de Wild ziek, overspannen of een conflict?

Lees ook:Bevestigd: Ruud de Wild weg bij Radio 538
Lees ook:Ruud de Wild ziek, overspannen of een conflict?
Lees ook:Ruud de Wild opent nieuw atelier
Lees ook:Ruud de Wild over 538 en John de Mol
Lees ook:Ruud de Wild per direct weg bij Q-music

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ruud de Wild echt weg bij Radio 538

 1. Jasper

  Het blijkt weer dat contracten geen reet waard zijn in Nederland. Wanneer staat er eens een mediawerkgever op die zo’n contract gewoon dichtspijkert tegen dit soort onzin?

  Ziek? Ff de ARBO-arts langssturen! Niet ziek? Werkweigering, fraude, en hup weer aan de slag. De geldt ook voor de rest van ons.

  Wil de werknemer het contract vroegtijdig beindigen? Prima, wel met een afkoopsom gelijk aan het verwachtte salaris voor de rest van de contractduur, en een waterdicht concurrentiebeding voor de duur van het oorspronkelijke contract. Wil het bedrijf vroegtijdig van de werknemer af? Ook prima, maar wel met uitbelating van het complete nog verwachte salaris. Sabotage van welke kant dan ook leidt onmiddellijk tot ontbinding van het contract ten nadele van de saboterende partij. Zo moeilijk is het allemaal niet mensen.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @ Jasper: Het verbaasd mij ook hoe redelijk eenvoudig Ruud de Wild weg kan bij 538. Al is het vaststellen van een overspannen werknemer altijd lastig. En mocht er toch onenigheid ontstaan tussen de werknemer en de werkgever, dan kan een contract al snel ontbonden worden op basis van een verstoorde arbeidsrelatie.

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  @ Jorn: Nou ja, we weten niet of Ruud (net als Inkel) een afkoopsom heeft moeten betalen. De zaak heeft niet voor niets vrij lang geduurd. Maar goed, het blijft een beetje triest allemaal. Slecht management van 538, en slecht gedrag van Ruud. Jammer, het was een goeie radiomaker.

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  @ Jasper: We weten idd niet hoe het precies is gegaan, maar ze zijn er wel samen uitgekomen, dus zonder tussenkomst van een rechter (dat was anders wel bekend geworden).

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Eén jaar ‘Ruuddewild.nl’ op Q-music | Radioactive

 6. Pingback: Ruud de Wild terug bij Radio 538 | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>