Zo begon het: Edwin Evers begint ochtendshow op 3FM

1 Januari 1998 begon Edwin Evers zijn ochtendshow Evers Staat Op. Toen, op die Nieuwjaarsdag, had hij nooit kunnen weten waar hij nu zou staan. Al jaren staat Evers aan de top met de best beluisterde ochtendshow van Nederland. Radio 3FM, waar hij Evers Staat Op begon, staat deze week in het teken van de jaren 90. Speciaal daarvoor heeft de KRO wat oude uitzendingen online gezet. Daarbij ook de aller-eerste van Evers Staat Op!

Radio 3FM heeft in de jaren 90 twee goed beluisterde ochtend-programma's gehad. Tot eind 1997 was Jeanne Kooijmans te horen in de Breakfast Club, dat begin 1998 dus opgevolgd werd door Evers Staat Op. Op de website van KRO-Uitgelicht staat de allerlaatste uitzending van de Breakfast Club van 18 december 1997. Ook de allereerste uitzending van Edwin Evers in zijn ochtendshow op 3FM is terug te beluisteren via die site. Die eerst show, dat is alweer bijna 10 jaar geleden. Binnenkort een feestje Edwin?

Ook leuk om te horen is hoe de jingles van 3FM eind jaren 90 klonken:

Bron fragment: uitgelicht.kro.nl

Oud en vertrouwd. 

Meer over Edwin Evers:
- Nominaties Gouden RadioRing bekend
- Wie is er beter dan Edwin Evers?

Lees ook:The Breakfast Club komt terug op de radio
Lees ook:15x Hoera! voor Radio 538
Lees ook:Wassen beeld van Edwin Evers in Tussauds
Lees ook:Edwin Evers marathon vanwege jubileum
Lees ook:Zeven weken vakantie voor Edwin Evers

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zo begon het: Edwin Evers begint ochtendshow op 3FM

 1. Valpa

  vind die laatste 3 seconden vet. echt goeie jingle!

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  HEt mooiste is het begin vlak na 6 uur. De eerste woorden van Evers op 3fm bij de KRO waren: “Wat, geen reclame?”

    /   Reply  / 
 3. Jorn

  “Zijn we niet uitverkocht?!”

    /   Reply  / 
 4. Victor

  Hoi Jorn,

  Giel is natuurlijk de absolute meester op de radio. Geen flauwe imitaties, maar geile goedemorgens. Lekker.

    /   Reply  / 
 5. Jorn

  @ Victor: Giel is zeker goed! Ik wissel telkens van radiozender en afgelopen weken luisterde ik ‘s morgens naar Giel. Hij praat wel veel, dat is niet echt relaxed wakker worden (als je echt wakker bent, ben je alweer vergeten wat ie daarvoor zei). Maar het gaat allemaal lekker vloeiend, tis leuk, veel jingles/geluidjes. Zeker een topper, maar ik vind hem nog niet dé meester ;)

    /   Reply  / 
 6. robertus

  Voor mij is Evers het origineel. Altijd adrem, nooit humeurig en altijd worden de spelers in zijn show in hun waarde gelaten.Afzijken op een mensvriendelijke manier.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>