Huilen met de radio aan

De Radio 2 Top 2000 is ieder jaar weer een groot succes en daarvan heeft de Universiteit van Tilburg gebruik gemaakt.

Via de veelbezochte website van de Top 2000 zijn in december 2006 luisteraars gevraagd om aan te geven welk muzieknummer voor hen een echte tranentrekker is.

Marco Borsato krijgt de meeste mensen aan het huilen, zo blijkt uit het onderzoek van de universiteit. Bij sommigen zullen zijn liedjes tranen in de ogen veroorzaken door de zwijmel-muziek zelf en bij anderen door de emoties die de teksten oproepen.

Naast de tranentrekkende artiesten zijn de luisteraars ook gevraagd naar het nummer waarbij ze voor het laatst gehuild hebben. Stef Bos met Papa staat bovenaan gevolgd door Avond van Boudewijn de Groot en Geen Kind Meer van Karin Bloemen.

Dat wordt dus weer huilen op Oudjaarsavond, want vorig jaar stond Avond op nummer 2 in de Top 2000. Ook Papa (in 2006 nr. 28) en Geen Kind Meer (161) komen waarschijnlijk weer op 31 december langs op Radio 2.

Lees ook:Top 2000 van Radio 2 maakt emoties los
Lees ook:NL Top 100 Tweede Paasdag op Radio 2
Lees ook:Radioactive headlines week 41
Lees ook:Een mooie Avond voor fans van Boudewijn de Groot
Lees ook:Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>