En de genomineerden van Het Lelijke Ding zijn:

Gisteren al een bericht over Het Lelijke Ding, de prijs voor het allerslechtste radio/tv-programma en de allerslechtste presentator. Vandaag is de stembus van het Veronica Magazine opengegaan en nu is ook duidelijk wie de genomi-neerden zijn. Ik weet niet hoe Veronica die lijst heeft samengesteld, maar echt serieus kun je het niet nemen.

> Zie hier de genomineerden voor Het Lelijke Ding 2008 <

Het Veronica Magazine gaat op zoek naar zowel de slechtste mannelijke als vrouwelijk DJ. De genomineerden volgen hieronder.

In de categorie slechtste mannelijke radiopresentator:
- Arjen Grolleman / Kink FM
- Eddy Zoëy / Radio 3FM
- Jan Paparazzi / Radio Veronica
- Mental Theo / Slam!FM
- Rick van Velthuysen / Radio 538
- Rob Stenders / Radio 3FM
- Rob van Someren / Radio Veronica
- Ruud de Wild / Radio 538 (?)

En het lijstje genomineerden voor slechtste vrouwelijke radiopresentator ziet er als volgt uit:
- Barbara Karel / Radio 3FM
- Wendy Duivenvoorde / 100% NL
- Froukje de Both / Radio 538
- Isabelle Brinkman / KX Radio
- Kristel van Eijk / Slam!FM
- Marisa Heutink / Caz!
- Sophie Hilbrand / Radio 1
- Stacey Rookhuizen / Kink FM

Hoe kun je een instituut als Rob Stenders nomineren voor Het Lelijke Ding (als je niet op uiterlijk afgaat)? En waarom zijn moppentapper Rob van Someren en (ex-)luistercijferkanon Ruud de Wild genomineerd?

Naast de genoemde DJ's is ook nog een aantal radioprogramma's genomineerd, waaronder onder meer het oudste radioprogramma van de wereld Arbeidsvitaminen (3FM). Zowel Ruud de Wild als Froukje de Both kunnen twee keer in de prijzen vallen, want zowel zij persoonlijk als hun programma (Ruuddewild.nl en Niels en Froukje) staan op de lijst van genomineerden. Meer genomineerde programma's (ook tv) en de mogelijkheid om te stemmen vind je hier.

Opvallend is dat er geen enkele Q-music jock genomineerd is. Helemaal ongeschonden komt Q niet van de lijst nominaties, want het programma Het Foute Uur is wel genomineerd.

Het Veronica Magazine heeft Het Lelijke Ding in het leven geroepen om een tegenwicht te bieden tegen alle mediaprijzen die er al bestaan. Ze doen het waarschijnlijk met name om de publiciteit. Ik hoop trouwens dat Jan Paparazzi wint, want dan wint deze goede man ook eens wat in zijn leven!

Lees ook:Verkiezing ‘Het Lelijke Ding’ ook dit jaar gehouden
Lees ook:Nu al misbruik Verkiezing Het Lelijke Ding
Lees ook:Ruud de Wild is slechtste DJ en heeft slechtse show
Lees ook:Ook negatieve uitschieters in de prijzen
Lees ook:Veronica Magazine nomineert dj’s voor Miskend Talent Awards

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “En de genomineerden van Het Lelijke Ding zijn:

 1. Joost

  Opvallend, in de categorie ‘vrouw’ hebben ze gewoon een opsomming gemaakt van alles dat we in Nederland op dat gebied hebben. Bij ‘man’ zie ik toch wat namen ertussen staan die ook genomineerd hadden kunnen zijn voor ‘beste presentator’, zoals Arjen Grolleman en Rick van Velthuysen, naast de namen die jij al noemt.

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  Het is inderdaad een weinig serieuze lijst, maar dat lijkt de bedoeling ook wel. Maar ja, als je dan het slechtse programma wilt nomineren, nomineer dan ook echt de slechte programma’s, en niet een rare mix van bekende en minder bekende programma’s. Want laten we eerlijk zijn, er zijn genoeg waardeloze programma’s op de radio. En niet eens alleen op de kansloze zenders.

  Een aantal dingen die mij dan weer opvallen is dat beide Veronica-zenders (Veronica en KINK) redelijk vaak genomineerd zijn. Zou dat zijn om kritiek dat ze alleen maar anderen nomineren te voorkomen?

  Marisa Heutink en Caz nomineren is ook een beetje flauw. Dat vind ik vallen in de categorie natrappen. Ik bedoel, als je die twee nomineert, kun je net zo goed Jeanne en Peter ook weer uit de kast halen.

    /   Reply  / 
 3. Robin

  Of Magic Friends Sjors en Peter. Ik snap de keuze van Veronica Magazine ook niet echt. Volgens mij hebben ze maar een aantal namen in het wilde weg bij elkaar geharkt…

    /   Reply  / 
 4. Joost

  @Jasper: Om nog maar te zwijgen over Isabelle Brinkman die echt al een tijdje weg is bij Kink FM. KXradio is het tegenwoordig.

    /   Reply  / 
 5. bart

  wie normineerd nou weer Eddy Zoe van 3FM !!
  écht belachelijk… als er iets relaxed is, is het zaterdag en zondag ochtend opstaan met Eddy Zoe…
  wat een slechte lijst zeg.
  dámn.

    /   Reply  / 
 6. Jorn

  Volgens Radiofreak.nl heeft het Veronica Magazine de nominaties zelf bepaald. Dat hebben ze gedaan aan de hand van brieven en mailtjes die ze ontvangen van lezers… Ze hebben gekeken naar welke programma’s negatieve reacties opleveren.

  Gaat dus inderdaad niet om een onderbouwde lijst, maar meer om de aandacht. En die krijgen ze op deze manier ook wel.

    /   Reply  / 
 7. Jasper

  Je maakt mij niet wijs dat ze nu nog meeltjes krijgen over Isa en Marisa.

  Ik weet dat redacties allerlei debiele meeltjes op zich afgevuurd krijgen van mensen die maar wat aan brabbelen en geen flauw idee krijgen met wie ze melen, maar je baseert zo’n lijstje toch niet op wat random meeltjes die je krijgt?

  Ik geloof er trouwens geen reet van dat ze veel meel krijgen over amper beluisterde figuren als Grol, Karel, Duivenvoorde, Mental Th, Isa en Stacey.

    /   Reply  / 
 8. Jorn

  Nee dat kan ik me ook niet voorstellen. Of ze hebben een hele hoop mailtjes opgespaard met het idee ‘daar gaan we in 2007 een keer wat mee doen’.

  Maargoed als je 8 mannen selecteert om uit te kiezen, dan moet je ook 8 vrouwen hebben. Er zijn niet zoveel vrouwelijke DJ’s, dus dan maar gewoon wat DJ’s googlen en nomineren totdat er een lijstje met 8 namen is.

    /   Reply  / 
 9. saaiboel

  is dit weer stunt van blog.nl ??

  blog.nl die altijd beter weet denkt te weten ??

    /   Reply  / 
 10. Jorn

  @saaiboel, wat bedoel je precies. Denk je dat die verkiezing een stunt is van blog.nl?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>