Tekort aan 10-eurobiljetten door actie Veronica?

Radio Veronica is een wat spraakmakendere actie begonnen dan vorige week. Het radiostation wil de komende tijd een tekort aan 10-eurobiljetten creëren in Nederland. Hoe ze dat willen bereiken?

Morgen (maandag 24/09) start Radio Veronica de actie 'Maak van je tientje 10.000 euro'. Dit weekend gaan de Veronica DJ's op stap en geven op tien verschillende plaatsen in Nederland een 10-eurobiljet uit. De serienummers van die biljetten zijn uiteindelijk geld waard; degene die een tientje vindt met hetzelfde serienummer, die maakt kans op 1.000 euro. Eén van de tien biljetten is zelfs 10.000 euro waard.

Het zou eigenlijk wel een goede actie zijn geweest voor de door RTL overgenomen tv-zender Tien. Bij alles in deze actie wordt gerefereerd aan het getal 10. DJ Bart van Leeuwen maakt ook iedere werkdag om 10 over 10 bekend of er al een winnend tientje is gevonden.

De actie loopt tot en met 5 oktober en Veronica hoopt dat er de komende twee weken een heuse tientjesjacht ontstaat en dat er daardoor geen tientje meer verkijgbaar zal zijn. Volgens de Europese Centrale Bank waren er op 31 augustus zo'n 1,8 miljard biljetten van 10 euro in omloop. Dat is wel voor heel Europa (/de wereld), maar er vanuitgaande dat ongeveer 5% van de biljetten in Nederland is, is er nog voor bijna 1 miljard euro aan 10-eurobiljetten in het land.

Dus enige schaarste creëren moet wel mogelijk zijn. Helemaal omdat Veronica je adviseert om alle tientjes die je via checkjetientje.nl registreert ook in je bezit te houden. Mocht het tientje van 10.000 euro namelijk niet gevonden worden, dan maken alle deelnemers kans op die hoofdprijs. Ieder geregistreerd tientje kan dus geld waard zijn. Dat wordt dus rennen naar de pinautomaat!

Lees ook:Ruim 700.000 euro aan tientjes vastgehouden
Lees ook:Veronica start nieuwe klopjacht op tientjes
Lees ook:Al bijna 17.000 tientjes geregistreerd bij actie Radio Veronica
Lees ook:Tientjes-actie Veronica haalt 1,4 miljoen euro uit roulatie
Lees ook:Meer dan 1 miljoen euro opgepot door actie Radio Veronica

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tekort aan 10-eurobiljetten door actie Veronica?

 1. Robin

  Niet echt origineel. In Duitsland en Belgie is dit al vollop gespeeld op de radio. Leuk ook dat je revereert aan RTL, want die hebben een dergelijk spelletje al eens gespeeld. Dat was in het prille begin van Call TV geloof ik, toen hadden ze een keer de actie: ‘Op jacht naar het tientje’.

    /   Reply  / 
 2. Kokstra

  1,8 miljard biljetten in heel Europa en 1 miljard in Nederland?

    /   Reply  / 
 3. Kokstra

  Oh, 1 miljard aan biljetten in Nederland, beter lezen :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>