1212 Nummers op (verjaardags)lijstje KINK FM

KINK FM bestaat op 1 oktober op de kop af twaalf jaar en dat wordt gevierd. Lijstjes zijn niet meer weg te denken op de radio en dus komt KINK FM met haar eigen (verjaardags)lijstje: KINK 1212.

De lijst met 1212 door de luisteraars gekozen nummers worden sinds zaterdagmiddag uitgezonden. Tot en met maandag 1 oktober, de 12e verjaardag van KINK, is de lijst elke dag tussen 09:00 en 19:00 te horen. Dus in tegenstelling tot de Top2000 van Radio 2 hoef je niet 's nachts wakker te blijven om nog even die ene favoriete plaat te horen.

In de Top2000 stond -op één jaar na- Bohemian Rhapsody van Queen elke editie op de eerste positie. In de KINK 1212 komt Queen in zijn geheel niet voor;), ja alleen in de naam van de band Queens of the Stoneage. De nummer één in de KINK 1212 is het nummer Black van Pearl Jam, dat nooit als single is uitgebracht.

Ik heb de lijst even bekeken en er staan echt goede platen tussen! Heeft iemand trouwens al suggesties voor een andere nummer 1 voor de Top2000? Of is het nog iets te vroeg voor die discussie?

Lees ook:Kink 1500 van start op Kink FM
Lees ook:Kink FM zoekt 1400 beste nummers ooit gemaakt
Lees ook:Kink FM viert 15 jarig bestaan met de Kink 1500
Lees ook:In de herhaling: de Kink 1212
Lees ook:‘Black van Pearl Jam het beste nummer ooit’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “1212 Nummers op (verjaardags)lijstje KINK FM

 1. Jasper

  Als we dit jaar met zijn allen nu eens Frans Bauer, Jan Smit of Andre Hazes stemmen? Gewoon om Radio 2 te klieren? Ff een ‘bindend stemadviesje’ met Geenstijl regelen en klaar is kees.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  :) Zou een goede grap zijn!!! Maar ik zie Radio 2 er wel voor aan dat ze de uitslag dan zelf zullen aanpassen. Aan de andere kant, waarom zouden we het manipuleren, het is een goede lijst met heel veel goede muziek (al ontbreken er natuurlijk nog wel goede nummers).

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Nee hoor, ze hebben toch ook niks gedaan toen de Boudewijn de Groot fans hem naar #1 stemden?

  Politiek gesproken is het ook leuk om te stoken in de radio 2 muziekredactie, waarin enerzijds de ‘echte muziekkenners’ FB en JS buiten de deur houden, terwijl de TROS juist enorm scoort als ze de volkse muziek draaien.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>