‘Radio Gelderland bereikt dagelijks 1/5 provincie’

Radio Gelderland is naar eigen zeggen de best beluisterde zender van de provincie. Volgens een artikel in de Stentor wordt de jubilerende regionale omroep 25 jaar na de oprichting dagelijks beluisterd door 400.000 mensen, wat gezien het inwoneraantal van twee miljoen neerkomt op een dagbereik van 1/5 van de bevolking. Radio en TV Gelderland heeft een jaarbudget van 17 miljoen euro. Te weinig, vindt hoofdredacteur Ton Mallo.

"Wij moeten een uur televisie maken voor een vijfde van het budget dat een landelijk omroep heeft." Tegelijk zou het publiek "wel dezelfde kwaliteit" verwachten als bij landelijke zenders. Opvallend vind ik de keuze om ook jongeren te willen bereiken. Het publiek van regionale zenders bestaat zoals bekend vooral uit ouderen.

Aankloppen

Omroep Gelderland is bezig met een kanaal waarop jongeren hun eigen nieuws en informatie kwijt kunnen (user generated content). Radio wordt hierbij overigens niet genoemd, alleen internet en later mogelijk televisie. De omroep gaat "bij de overheid aankloppen" om geld voor het project. Goed dat ze het proberen, maar voelen jongeren zich aangesproken door een regionale omroep?

Zie ook:
Nieuws wordt gemengd met gezelligheid (de Stentor)

Lees ook:10% Minder subsidie voor Omroep Gelderland?
Lees ook:“Weer eigen radioprogramma voor de Achterhoek”
Lees ook:Regionale omroep minder bekeken en beluisterd
Lees ook:Drie regionale omroepen winnen NL-Award radio
Lees ook:Gezamenlijke regionale omroepen blijven marktleider

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>