Nieuwe audio-verpakking voor Radio 10 Gold

Een fris geluid bij Radio 10 Gold: het onlangs gereshuffelde radiostation meet zich een wat eigentijdser imago aan met jongere stemmen en muziek 'on air' en ook nieuwe jingles, die Top Format custom made produceerde. Fijn dat Talpa na de ingrijpende reorganisatie toch blijft investeren in de radiozender, die eind jaren tachtig met Cable One en Sky Radio het pad effende voor commerciële muziekradio in het post-zeezendertijdperk.

De samenwerking met de Haarlemse jingleproducent resulteerde in een grotendeels vertrouwd geluid. Zo komt het drietonige soundlogo uit het eerste WNBC-pakket van Radio 10 Gold terug in enkele jingles, net als de vertrouwde melodie onder 'Radio 10 Gold'. Ook de pay-off 'De grootste hits aller tijden' is gehandhaafd en dat maakt het allemaal wel herkenbaar.

Muziekformat

De nieuwe vormgeving past volgens Top Format en Radio 10 Gold bij de 'moderne en volwassen popsound die perfect aansluit bij de kern van het muziekformat, de grote hits uit de jaren 70, 80 en 90'. De 25 cuts zijn ingespeeld door een volledige live band en dat is toch altijd het mooiste; echte instrumenten. Wel vind ik de zang soms vlakker dan de wat warmere sound uit eerdere Radio 10 Gold-pakketten,  maar dit is vast gedaan voor het creëren van een jonger imago.

Beluister het nieuwe jinglepakket van Radio 10 Gold
Copyright Top Format Productions 2007

Zie ook:
[ Foto's ] Top-dag bij jinglebedrijf Top Format
Haalt Radio 10 Gold haar twintigste verjaardag?

Lees ook:Top Format jingles op 3FM, Veronica, City en Radio 5
Lees ook:Nieuw jinglepakket voor Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Jinglebedrijf Top Format presenteert demo MMVII
Lees ook:Tunes en jingles Radio Tour de France in audiolezing
Lees ook:“Amerikaanse jingle power met een Vlaams tintje”

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe audio-verpakking voor Radio 10 Gold

 1. Erwin

  Tjonge jonge wat een popiejopie commercieel gelul eerste klas weer. Maar goed…Laatste stuiptrekking denk ik.
  Overigens is de 1008 AM uit de jingles verdwenen dit zou er op kunnen duiden dat de dagen nu echt geteld zijn voor de AM zender. Ook ‘via satelliet’ wordt er niet meer geroepen.

    /   Reply  / 
 2. Ivo

  Och…de frequentie wordt tegenwoordig heel vaak weggelaten uit de jingles. Sky doet het nog, maar die bedienen ook een iets ander publiek dan het publiek wat 10 Gold nu wil gaan bedienen..

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Ik vind de nieuwe jingles slap. De knallen niet meer zo lekker als de vorige. ‘Je zingt de allemaal mee’ wat een mooie slogan uit de uuropener, en dat klopte ook. Nu is het meer dat de jingles je in slaap zingen. Gaap.

  Is het trouwens ook opgevallen dat de muziekmix wat zachter en meer RTL-FM is geworden sinds gister?

  Het is overigens doodzonde dat de ‘beepbeepmmbeepbeepyeah’ verkeersjingle weg is.

  Ik vraag me trouwens af of Barry Manilow echt mensen in de doelgroep 20-34 trekt. Lijkt me toch meer iets voor de oudere crowd.

    /   Reply  / 
 4. Hipo

  Inderdaad, erg saaie jingles, ze vallen me erg tegen. Het swingt niet meer, het pakket uit 2005 vond ik al niet het beste maar had nog wel een aardige tempo. Dit nieuwe pakket vind ik wat slapjes, saai en veel van hetzelfde. Nee, geef dan maar het 2003 pakket van het nieuwe 10FM; dát klonk nog eens lekker. Jammer dat het zo kort heeft gedraaid in zijn originele vorm.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>