NMa: KPN-zendmasten mogen naar Frans bedrijf

Télédiffusion de France mag de hoge KPN-masten voor analoge radio overnemen, nu de Nederlandse Mededingingsautoriteit akkoord is. De overdracht maakt deel uit van van de overname van Nozema door KPN in 2005. Om vrije concurrentie te waarborgen, moest KPN uiterlijk twee jaar later de zendmasten van de hand doen. Gevolg is dat binnenlandse stations nu dus uitzenden via radiomasten van een buitenlands bedrijf – toch bijzonder.

KPN kreeg dankzij de overname van Nozema zeggenschap over Digitenne, aangezien Nozema Services 40 procent van de aandelen bezat en KPN zelf ook al 40 procent. Daarmee werd het telecombedrijf dus voor 80 procent eigenaar van Digitenne, dat televisie via de ether levert, schrijft Trouw.

75 miljoen

Met de overname van alle aandelen van Nozema Services van de Staat was naar verluidt een bedrag gemoeid van 75 miljoen euro. De toren naast het Media Park in Hilversum (zie foto) is één van de zendmasten die naar Télédiffusion de France gaat.

Lees ook:BBC Radio te beluisteren via Digitenne
Lees ook:Radiostations van VRT moeten één vijfde goedkoper
Lees ook:Radiozenders debet aan lagere winst De Persgroep
Lees ook:2,3 Miljoen luisteraars voor Radio Tour de France
Lees ook:Talpa verkoopt aandelen RTL in ruil voor Radio 538, Radio 10 Gold en SLAM!FM

1 Reacties // Reageer

One thought on “NMa: KPN-zendmasten mogen naar Frans bedrijf

  1. ruud

    Was TDF niet de oude eigenaar van Broadcast Partners?
    ruud

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>