Geruchten sterker: ‘Radio 538 naar RTL Nederland’

RTL Nederland wordt door een omvangrijke deal met Talpa eigenaar van Radio 538, meldt het AD. Radioactive Blog vernam dat onlangs ook van een zeer goed geïnformeerde bron. Over Radio 10 Gold, Juize.fm en Radio Digitaal schrijft de krant niets, maar de kans is groot dat ook deze activiteiten onderdeel worden van RTL Nederland. Dat zou grote interesse hebben in het uitbreiden van digitale radioactiviteiten.

Daarmee zou het mediabedrijf na onder meer RTL FM en Yorin FM opnieuw in de Nederlandse radiowereld actief worden – maar deze keer met aanzienlijk betere kaarten. Het is overiigens nog de vraag wat met zenders van Talpa Radio International gebeurt. 4FM in Vlaanderen en Radio 100FM in Denemarken zijn goed beluisterde zenders en kunnen interessant zijn voor RTL-eigenaar Bertelsmann.

Tien

Onderdeel van de deal is volgens de krant ook de verwachte overgang van Tien in een vierde open televisiekanaal van RTL. John de Mol, die bezig is om het mede door hem opgerichte productiebedrijf Endemol terug te kopen van het Spaanse Telefónica, zou aan de deal een belang van '25 tot 30 procent' in RTL Nederland overhouden.

Commercieel directeur Frank Eijken van RTL Nederland bevestigt aan het AD dat hij met kabelbedrijven heeft gesproken over doorgifte van een eventuele vierde RTL-zender, maar zegt dat die gesprekken nog lopen. Talpa-woordvoerder Thomas Notermans meldt dat er geen overeenkomst is.

Zie ook:
Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan
Buitenlandse radio's Talpa interessant voor RTL
RTL verovert mogelijk 15% radiomarktaandeel

Lees ook:Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan
Lees ook:Radio Veronica en Vitesse mediapartners
Lees ook:Radio 538 gaat niet verhuizen naar RTL-gebouw
Lees ook:RTL verovert mogelijk 15% radiomarktaandeel
Lees ook:Buitenlandse radio’s Talpa interessant voor RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>