RTL FM schikt met Staat inzake frequentiekavel A9

"RTL FM en de Staat zijn tot een oplossing gekomen die tot beider tevredenheid is", zegt woordvoerder Karin Bouwknegt van RTL Nederland tegen Radioactive Blog in reactie op de vraag waarom het mediabedrijf morgen niet aanwezig is bij het hoger beroep dat RTL FM, Arrow en Radio Nationaal bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven hadden aangespannen tegen de overheid. RTL heeft alle procedures stopgezet.

Het ligt voor de hand dat de Staat flink in de buidel heeft getast. RTL Nederland wil niet kwijt of de overheid daadwerkelijk een vergoeding heeft betaald voor de economische schade die RTL FM heeft geleden door het kwijtraken van de FM-frequenties aan 100%NL. "Ik kan daar verder niets over zeggen, dat is iets tussen ons", aldus Bouwknegt.

Schorsingsverzoek

Vorig jaar zomer wees de rechter een schorsingsverzoek af waarmee RTL de frequentieoverdracht aan 100%NL wilde tegenhouden, waarna dit station na drie jaar procederen op 8 juli alsnog de ether in mocht. Destijds ging RTL Nederland door met de nog lopende procedure tegen de Staat. Mogelijk dat die een lang schadeclaimtraject voor wilde zijn en daarom RTL financieel tegemoet is gekomen.

Zie ook:
100%NL ziet 'frequentieuitspraak' als formaliteit
Dossier RTL FM

Lees ook:Besluit RTL FM-frequenties nabij
Lees ook:RTL FM is teleurgesteld, maar gaat vooralsnog door
Lees ook:Uitspraak CBb: SLAM!FM behoudt radiovergunning
Lees ook:Radio 6FM verliest rechtzaak, hoop op wetsvoorstel
Lees ook:100%NL nog niet zeker van A9

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “RTL FM schikt met Staat inzake frequentiekavel A9

 1. Jasper

  Via de Wet Openbaarheid Bestuur moet je wel achter de inhoud van die schikking moeten kunnen komen.

    /   Reply  / 
 2. Cees

  Bij de overname van Talpa/Tien zal RTL, 538 en 10gold erbij krijgen.
  Anders hebben ze teveel radiozenders straks.
  Vandaar dat ze niet verder gaan, denk ik.

    /   Reply  / 
 3. ruud

  De combinatie RTL-FM op kavel A9 en R538 is geen enkel probleem. R10 mag zowiezo, Digitaal al helemaal.
  ruud

    /   Reply  / 
 4. Webdesign

  Bij de overname van Talpa/Tien zal RTL, 538 en 10gold erbij krijgen.
  Anders hebben ze teveel radiozenders straks.
  Vandaar dat ze niet verder gaan, denk ik.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>