100%NL trekt stekker uit Mi Amigo uitzending

100%NL heeft voortijdig een einde gemaakt aan het doorgeven van Radio Mi Amigo 192, zo meldt RadioVisie. Het internetstation zou tijdens Pasen tussen 24.00 en 07.00 uur ook uitzenden via de landelijke etherfrequenties van de Nederlands(talig)e urban-, rock- en popzender. Afgelopen nacht hield Mi Amigo zich volgens 100%NL-programmaleider Herbert Visser echter niet aan de afspraken over de muziek die gedraaid zou worden.

Zo kwamen tussen 05.00 en 06.00 uur tenminste twee Engelstalige nummers voorbij, terwijl afgesproken was dat alleen Nederlandse en Vlaamse nummers gedraaid zouden worden in de uren dat Mi Amigo ook op de FM te horen was. "Ik heb vervolgens de verbinding met de Norderney verbroken en vanaf dat moment draaide 100%NL nonstop muziek", aldus Visser. 100%NL hoefde zich in genoemd tijdvak formeel overigens niet aan de regels van het frequentiekavel te houden, omdat die alleen gelden van 07.00 tot 19.00 uur.

Zie ook:
Voortijdig einde Mi-Amigo uitzending op 100%NL (RadioVisie)

Lees ook:Radio Mi Amigo met Pasen via 100%NL op FM
Lees ook:Radio Mi Amigo gaat met kerst terug in de tijd
Lees ook:Radio Veronica’s Peter Teekamp verlegt zijn grenzen
Lees ook:Radiobitches.nl start in juni met eigen awards
Lees ook:Ook Eline la Croix naar 100%NL

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “100%NL trekt stekker uit Mi Amigo uitzending

 1. Jasper

  Interessant. Ach, Bert van Lent wist het al: met Herbie valt niet te spotten. Overigens blijkt (weer) dat Visser wel dag en nacht zijn station in de smiezen houdt…

    /   Reply  / 
 2. ruud

  Belachelijke actie van Visser, uit niets blijkt dat hij even een telefoontje naar de Norderney pleegde met het verzoek zich aan de afspraken te houden.

  En dan nog, die domme format-terreur, op dat tijdstip vd dag (verplichting kavel voorwaarden was er helemaal niet).
  Kinderachtig en dom.
  ruud

    /   Reply  / 
 3. Martin S

  @ruud, Miamigo moet zich gewoon aan de afspraken houden, ze wisten het van te voren dat het ‘meteen’ zou stoppen wanneer men zich niet aan de afspraken zou houden bij miamigo.

  Een telefoontje was niet nodig, gewoon uitzetten was de perfecte oplossing, Herbert bood iets leuks aan, en miamigo hield zich niet aan de afspraak.

  Heeft ook niets met “verplichting kavel voorwaarden” te maken. De prolijder heeft de deejays van miamigo gewoon niet goed onder controle. Afspaken zijn afspraken, wie zich daar niet aan kan houden, weet wat de gevolgen kunnen zijn.

    /   Reply  / 
 4. ruud

  Zo jongen, het zal je nu duidelijk zijn dat bij jouw eerstvolgende verkeersovertreding je rijbewijs wordt ingetrokken, afspraak is afspraak, regels zijn regels, Befehl ist Befehl.

  Waarschuwen is er niet meer bij.
  ruud

    /   Reply  / 
 5. Martin S

  @ruud

  Ik had het al gezegd, maar wellicht lees je er over heen: “ze wisten het van te voren dat het ‘meteen’ zou stoppen wanneer men zich niet aan de afspraken zou houden bij miamigo.”

  Heeft totaal niets met je voorbeeld over een verkeersovertreding te maken. En ook niets met mij, dat was een afspraak tussen twee radiostations.

  Maar ik begrijp het wel, je wilt het goed praten voor amiga, maar dat lukt niet op deze manier.

  De prolijder heeft zijn werk niet goed gedaan, hij had de platendraaiers beter moeten vertellen wat de regels waren, of Mike West wilde dat niet begrijpen, en deed het opzettelijk. Maakt mij ook niet uit, het was een zeer stomme actie van amiga en die koffiemachine.

    /   Reply  / 
 6. Kees

  Heeft die Herbert eindelijk een paar luisteraars op zijn urban shit station trekt hij eigenhandig de stekker er uit om vervolgens weer non stop te gaan draaien omdat er twee niet nederlandse tracks worden gedraaid. Zielig ventje, die Visser. 100%Niks!

    /   Reply  / 
 7. David de Jong

  Wat het ook moge zijn, het levert voor 100%NL wel publiciteit op…altijd handig, niet waar!? Anders hadden sommige mensen misschien wel nooit geweten dat deze actie er was en dat 100%NL erbij betrokken was…

    /   Reply  / 
 8. Rinse

  Dus eigenlijk kunnen we vaststellen dat de programmaleider bij die kijk ons eens net doen of we een echt radiostation maar eigenlijk hobbyclubwebnepzender zijn, totaal incompetent is. Ik las in nl.media.radio dat de betrokken dj zijn excuses aanbood en dat hij in 30 jaar radiomaken niet wist dat The Free met All right now geen Nederlands of Vlaams product was. Elementary my dear Watson… eigenlijk zou ook de programmaleider eruit moeten vliegen, maar ja… hij is de geldschieter. Bodemloze Put FM.

  Vissers intu├»tie liet hem wederom niet in de steek, hij (voor-)kwam, zag en overwon. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus Mi Ami… GO!

    /   Reply  / 
 9. Jasper

  Als de DJ niet wist wat hij draaide dan lijkt me dat een gevalletje ‘slecht voorbereid’. Niet vreemd in een tijd waarin DJ’s weinig meer doen dan een voorgeprogrammeerd lijstje draaien, maar desalnietteplus een slechte zaak. Overigens moet de muzieksamensteller ook een pak voor zijn broek krijgen.

  Wat is dat trouwens voor rare stelling: “Ik wist niet dat het geen NL of VL product was.” Het is het een OF het ander. Volgens mij blijkt uit die reactie dat de DJ van dienst nog steeds niet weet of het een NL of VL product. Niet alleen een gevalletje ‘slecht voorbereid’, maar ook een gevalletje ‘het kan me eigenlijk ook geen reet schelen als ik maar plaatjes mag draaien’.

    /   Reply  / 
 10. HilversummerMetEenMening

  wat een nondiscussen en wat een amateur is die herbert, je gaat je zender toch niet verhuren/beschikbaarstellen aan een paar freaks. mark my words, over een jaar stekker uit 100% (als ie dat haalt valt me dat zelfs al mee!)

    /   Reply  / 
 11. Kees

  En weer een rel bij 100% Niks. Patricia van Liempt is op non actief gesteld na het tot twee keer toe draaien van Jan Smit. En dat mag niet van Herbert Visser op zijn urban shit stationnetje. Hoezo een volksverlakker! De dag dat deze zender over de kop gaat is voor mij genoeg om de vlag uit te hangen, de Nederlandse wel te verstaan.

    /   Reply  / 
 12. ruud

  Eigenlijk besodemietert Visser de kluit.

  Voor de frequentie-verdeling is er in de Tweede Kamer nadrukkelijk gesproken over de clausulering van een aantal kavels, waarbij de nieuws-zender en de Nederlandse Volksmuziekzender steeds als belangrijkste werden gezien.

  Eerst hadden we RTL die met een miniem percentage NL en dan ook nog pop er geen zin in had, toen kwam Herbert met dit voor een normaal mens niet om aan te horen produkt.

  “Want Frans Bauer is voor een te oud en arm publiek, dus hebben we deze kunstgreep toegepast.”

  Zoals er op de andere kavels ook gerommeld is, muv nieuws en Veronica komt goed in de buurt van de bedoeling.

  Allemaal om meer van hetzelfde te bieden, CHR, waarvan we er al te veel hebben.
  ruud

    /   Reply  / 
 13. paul jansen

  Patricia van Liempt die heeft hart voor het nederlandse lied die draait de nr 1 van nederland ,

  Herbert Visser waarom zou hij op 1 staan ???.
  omdat nederlanders de cd niet kopen !
  is dat jij op een makkelijke manier een zender hebt gekregen maar je bent het niet waard.
  Neem een voorbeeld aan zenders die van mijn buurvrouw tot jan smit draaien kijk die stations eens groeien.
  Gelukkig kan ik daar nog naar luisteren en super dat peter de vries (ex caroline)ook weer is te horen op een zender super goed .

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>