SLAM! wil een kweekvijver voor talent zijn

SLAM!FM blijft uitzenden. "De frequenties gaan niet terug naar de overheid", zo zegt directeur Jacqueline Bierhorst in Broadcast Magazine. Op radiosites is gespeculeerd over de toekomst van het jongerenstation dat van de rechter 108.400 euro moet betalen, omdat het zich schuldig zou hebben gemaakt aan concurrentievervalsing. Bierhorst: "Ik ben van mening dat wij ons houden aan de regels die verbonden zijn aan ons frequentiekavel."

Het station beraadt zich op beroeps- en schorsingsmogelijkheden. De directeur erkent dat de publiciteit van de laatste tijd niet altijd prettig was – ook wat betreft het nieuws over conflicten binnen 2HMedia en tussen dit investeringsbedrijf en de vorige mede-eigenaar ID&T. "Het is vervelend als op de achtergrond dingen spelen. (…) Ik heb er wel een mening over, maar die is niet aan mij om uit te dragen."

Ruimte

Dat SLAM!FM met de kerndoelgroep 16-24 jaar aan de onderkant ruimte heeft voor het veroveren van marktaandeel op bijvoorbeeld Radio 538, is volgens haar niet de enige reden voor het kiezen van het format. "Die keuze ligt ook dicht bij onszelf. Als je kijkt naar reclame- bestedingen kun je qua doelgroep veel beter ouder zitten. Daar zit het grote geld. (…) Wij vonden het leuk om specifiek voor de jeugd een kanaal te maken."


Jacqueline Bierhorst in de studio van SLAM!FM (Foto: Leendert Jansen)

SLAM! verwacht dit jaar break-even te draaien en heeft ambitie genoeg: het wil over vijf jaar hét jongerenmerk van Nederland zijn. Van succesvolle jongerenplatforms als TMF, MTV en BNN wil men zich onderscheiden door jongeren een podium te geven. "Wat we willen, is een kweekvijver creëren voor creatief talent, zowel auditief als met video." Bierhorst doelt daarmee op user generated content op het pas gelanceerde SLAM!TV. "In de toekomst zijn we naast internet mogelijk ook via de digitale kabel te ontvangen. En we gaan iets doen met mobiele telefonie."

Pizza's

"Muziek is de gemene deler voor een groep die heel divers is", zegt ze in antwoord op de vraag hoe je een moeilijk te vatten groep als 'de jongeren' kunt binden. De dj's spelen daar een belangrijke rol in. Ze praten tegen een 23/24-jarige man en vrouw als ijkpersoon. Bierhorst is één van de weinige directeuren die niet alleen op onderzoek afgaan, maar ook hun eigen reserach doen: "Wat ik graag doe, is jonge mensen uitnodigen. We bestellen pizza's en dan praten we."

Twintig jaar geleden begon ze als manusje van alles bij Cable One. "De sfeer die je voelt als je hier binnenkomt, van pioniers, hing daar ook. (…) Ik heb vloerbedekking gelegd en gelopen met radiostudio's bouwen. (…) Ik deed de techniek bij uitzendingen en leerde knippen en plakken met geluidsbanden." Kiezen tussen radio en tv kan ze niet, maar: "Ik vind het heel leuk om voor jonge mensen of mensen die jong van geest zijn iets te maken dat ze graag horen of zien."

Het hele interview over SLAM! kun je lezen in Broadcast Magazine 254. Met dank aan Leendert Jansen voor het beschikbaar stellen van foto's.

Zie ook:
SLAM!FM overweegt beroep tegen uitspraak rechter

Lees ook:Jan Willem Brüggenwirth neem SLAM!FM-taken Jacqueline Bierhorst over
Lees ook:Slam!FM start DJ contest
Lees ook:SLAM!FM-directeur kijkt uit naar nieuw uitdagend radiojaar
Lees ook:“SLAM!TV is geen reactie op lancering TMF Radio”
Lees ook:Het doek valt definitief voor Leuk Is Anders

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “SLAM! wil een kweekvijver voor talent zijn

 1. Jasper

  Ik begin een beetje moe te worden van dat “wij vinden dat we ons aan de regels houden” van SLAM. Excuseer, maar nadat iedereen met een gezond verstand al had geconcludeerd dat SLAM dat niet doet, heeft de rechter dat nu bevestigd.

  SLAM zit niet op een hitmuziekfrequentie, maar op een ALTERNATIEVE muziekfrequentie. Min of meer per definitie KAN alternatieve muziek niet in de top 40 staan.

  TIME TO WAKE UP FOLKS!

  Soms is het – ook in het bedrijfsleven – handiger om gewoon je verlies te nemen, en je weer aan de regels te gaan houden. Anders word je een DOn Quichotte.

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Helemaal mee eens Jasper. Deze mevrouw heeft last van het z.g.n. Al Sahaf-syndrom…

    /   Reply  / 
 3. Eztier

  Maurice Verschuuren maakt de overstap van Slam!FM naar Caz!. De dj zal vanaf 1 mei dagelijks van 09:00 tot 13:00 uur te horen zijn. Maurice welkom bij één van de beste stations van nederland

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>