Eerste internet-autoradio gepresenteerd op Auto Rai

Op de Auto Rai is de eerste ingebouwde internetradio voor in de auto gepresenteerd, schrijft Planet. Pioneer en Mobilaria zouden de wereldprimeur van deze techniek hebben. Erik de Zwart, presentator van Prautotype en heel toevallig commissaris van Mobilaria, liet de noviteit zien. De mobiele telefoon wordt draadloos gekoppeld aan de installatie in de auto, waarna mobiel naar internetradio kan worden geluisterd via GPRS, zonder UMTS.

Mobilaria-directeur Wanjo Temkov noemt het een eerste stap naar een snel beschikbaar commercieel product, dat voorlopig rond de drie euro per maand kost voor een pakket ongeveer 130 radiostations. In de auto luisteren is (nog) wel duur. Naast een telefoon of PDA die stereo bluetooth ondersteunt, is een aangepaste autoradio nodig die in prijs varieert van 500 tot 1500 euro. Maar wie weet hoe groot dit platform kan worden als de prijzen gedaald zijn.

Zie ook:
Erik de Zwart: "Radio altijd en overal via mobiel"

Lees ook:Tunin.FM genomineerd voor SpinAward
Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Erik de Zwart te gast bij V-Radio’s Insite
Lees ook:Erik de Zwart maandag te gast bij ‘Insite’
Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Eerste internet-autoradio gepresenteerd op Auto Rai

 1. Gert

  ‘Heel toevallig’ is met een knipoog zeker?

    /   Reply  / 
 2. Valpa

  naast die 3 euro per maand komen er ook nog de GPRS-kosten bij he.. die zijn pas duur!

    /   Reply  / 
 3. Hans

  Yep. Die GPRS is pas duur. Je moet een flatfee abonnement hebben om geen hoge kosten voor dataverkeer te betalen.

    /   Reply  / 
 4. Erwin

  Ik ben benieuwd wie er na T Mobile met een flatfee abbonement gaat komen. Telfort heeft het maar dat is nog niet echt voordelig. Dat zou echt beter moeten worden. Tot nu houd mij dit tegen omdat ik alleen uit T Mobile kan kiezen en verder weinig alternatieven heb om uit te kiezen. Al die providers moeten met speciale internet abbo’s komen of beter nog een speciale internetradio abbo’s want met alleen een flatfee abbo ben je er niet, je hebt er ook nog eens je normale abbo bij, dat is verplicht. Moet allemaal nog wat makkelijker en toegangkelijker worden dus. De techniek is er, nu de providers nog…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>