ADHDave haalt uit naar management Talpa Radio

RTL Boulevard)"Het personeel krijgt nu op zijn donder, maar de oorzaken liggen bij het management en ik weet zeker dat daar geen stoel zal wankelen of vallen." Dat zei Dave Donkervoort, oud-dj van Radio 10 Gold, gisteren in RTL Boulevard over de aangekondigde reorganisatie bij het station. De huidige ochtendjock van 100%NL gebruikte zelfs het woord "mismanagement". Directeur Jan Willem Brüggenwirth van Talpa Radio had een andere lezing.

De oorzaak is volgens hem de voorkeur van de reclamewereld. "Het zijn onwijs veel luisteraars, alleen allemaal in een redelijk oude groep waardoor je commercieel gezien geen adverteerders naar het station kon trekken." Meer jaren tachtig en negentig hits en wat modernere vormgeving moeten een jonger publiek trekken. Er is wel een regeling getroffen voor de ontslagen medewerkers.

Passie

"Het zijn mensen die er bijna hun hele werkende leven doorgebracht hebben, met ongelooflijk veel passie en bezieling en dat mag je niet zomaar wegslaan, dus ik vind ook dat je dan met een hele gepaste oplossing moet komen", aldus Brüggenwirth. Maar dat kan niet alles goedmaken. Albert Verlinde: "Als je na twintig jaar te horen krijgt dat er een radiostilte voor je aanbreekt, dan is dat triest."

Volgens hem blijven in ieder geval Menno Vroom en René Verkerk bij het station, de rest moet weg. "Ze zijn geschrokken, maar wisten dat het eraan zou komen", zei Verlinde, die in het weekend te horen blijft. Radiofreak meldt vandaag dat Ronald Snoeijer, programma manager van Radio Digitaal, in het weekend te horen zal zijn. Daarmee zit hij weer op één station met voormalig RTL FM-collega Menno Vroom.

Dennis

Verder zou Dennis Verheugd van Radio 538 de nodige uren gaan presenteren bij Radio 10 Gold. RTL Boulevard meldde gisteren dat Dennis Ruyer dit zou zijn – wat mij al verbaasde, omdat zijn stijl heel anders is dan bij Radio 10 Gold gebruikelijk is. Ik blijf het overigens opmerkelijk vinden dat zoveel goede radiomensen ontslagen zijn. Of meer 80's en 90's draaien zin heeft? Nee, dat doen er al zo véél. Radio Veronica bijvoorbeeld – mét ster-dj's en mét een etherfrequentie.

Zie ook:
Drama bij Radio 10 Gold: bezuiniging en ontslag
Radio 10 Gold: bezuinigen na marktaandeelverlies?
"Het zijn pipo's geworden, met maar één doel" 

Lees ook:Menno Vroom weg bij 10 Gold wegens bezuinigingen
Lees ook:Nieuwe website voor Radio 10 Gold
Lees ook:RTL FM: tekenen aan de wand?
Lees ook:Radio 10 Gold viert 25ste verjaardag
Lees ook:‘Zomer Top 100′ als aftrap voor de zomer

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “ADHDave haalt uit naar management Talpa Radio

 1. David de Jong

  Of….zou misschien het een rol spelen dat Radio 10 Gold moet opdraaien voor de verliezen bij tv-zender Tien? Radio 10 Gold draait immers al jaren niet goed, kortom het momentum, anderhalf jaar na de lancering van de tv-zender begint bij radio zin tol te eisen, kan ook een (ontkende) theorie zijn…in veel landen kan het zo zijn dat een kleinere (al dan niet via AM)radiozender met de winsten van een grote en sterke FM-zender gefinancierd wordt. Voorbeelden te over..

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Ik denk dat al deze ontwikkelingen allemaal tijdelijk zullen zijn. Er worden nog een aantal DJ’s aangehouden ook vanwege een zaak die er nog loopt tegen Veronica als ik het goed heb begrepen. Daarna zal de stekker er vermoedelijk wel helemaal uitgetrokken worden…

    /   Reply  / 
 3. Jos Tuinstra

  Denk dat het nu tijd wordt dat John de Mol de merknaam Veronica koopt en Radio 10 Gold laat fuseren met Radio Veronica. Vervolgens noemt hij de combinatie 10 Gold/Veronica Veronica Gold, Goud van Oud of 192(met alle vertrouwde Veronica en 10 Gold dj’s) of zo en ‘zijn’ Radio 538 naar de oude zeezender Veronica 538. En als hijzelf nog gelukkig wil zijn koopt ie ook nog een station waarop ie het merk Radio Noordzee kan plakken.Moet je ‘s opletten hoeveel mensen er dan uit hun dak gaan.

    /   Reply  / 
 4. Jos Tuinstra

  Oh ja, nog vergeten: haalt ie en passant ook nog even Erik de Zwart terug inclusief het Veronica-schip…dan huilt iedereen van puur geluk. Het cirkeltje in de geschiedenis van de commerciele radio in Nederland is dan echt helemaal rond!

    /   Reply  / 
 5. monique

  ik vind dat dave donkervoort gelijk hebt want de jocks van 10 gold staan gewoon op straat na 18 jaar hardt gewerkt om een zinder goed te laten draaien nee talpa radio is verkeerd bezig ik luister al van de eerste uur naar tien gold wat is niet voor de luisterraars om de vertrouwde stem niet meet te horen je hebt toch een band met de jocks maar ik blijf wel de andere jocks steunen die het helemaal alleen moeten trekken monique

    /   Reply  / 
 6. Mangrove

  Dave Donkervoort heeft zijn mond op dit moment vol van mismanagement bij 10 Gold, maar bedoeld ie niet miscalculatie van zichzelf?

  Hij ziet nu zijn 10 Gold collega’s vertrekken met een (flinke) zak geld. Was ie toch maar wat langer gebleven…

    /   Reply  / 
 7. rene

  John de Mol zijn vader heeft ook eens zoiets gedaan toen hij directeur was van Radio Noordzee Internationaal
  Hij heeft toen een keer plotseling op staande voet alle engelse diskjockeys ontslagen en per direct de engelstalige uitzendingen stopgezet
  Zou het in de genen zitten ??

    /   Reply  / 
 8. p.glas

  Ik heb maar 1 reactie:
  Stelletje RADIO KILLERS zijn het,

  Ik heb echt heimwee naar die goeie ouwe tijd
  van de zeezenders, dat was radio maken!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>