“RTL wilde radiostation verkopen aan Talpa”

RTL FM stond al in de etalage toen het nog in de ether uitzond. Talpa Radio had interesse, omdat Radio 10 na de verdeling van 2003 geen FM meer had. "Het was de bedoeling om RTL FM en Radio 10 samen te laten gaan in een nieuw station." Dat zei Menno Vroom, destijds werkzaam bij RTL FM en nu terug bij Radio 10 (Gold), gisteravond in Insite op V-Radio. Hij was ook openhartig over het programmabeleid onder Tom Mulder.

De zaken waren volgens hem slecht geregeld. "Je had geen enkel idee wat er verwacht werd van je en wat de bedoeling was van het station. Er was wel een soort richtlijn, maar het werd nooit heel erg geduid", zo vertelde hij. Duidelijk werd ook waarom het station destijds veel presentatoren kende die hetzelfde toontje hadden. "Iedereen keek naar Tom Mulder van: o ja, het zal zo ongeveer wel moeten. Dus zo is dat stijltje ontstaan."

Coaching

Niet alleen was er onduidelijkheid, ook van begeleiding was niet of nauwelijks sprake, zo blijkt uit het verhaal van Vroom. "Tom was niet echt iemand die heel goed kon coachen. Hij was heel autoritair, ja." Op de vraag van Pierre Papa, of Vroom wel eens "jankend het hok" had verlaten, antwoordde hij: "Wel met bibberende benen. Het was wel iemand die door middel van angst de neuzen dezelfde kant opzette."

Lees ook:RTL FM: tekenen aan de wand?
Lees ook:Radio 10 Gold viert 25ste verjaardag
Lees ook:Menno Vroom weg bij 10 Gold wegens bezuinigingen
Lees ook:[Jingles] Sky Radio: eerste grote concurrent publieken
Lees ook:Toering: Nederlandstalig station op de kabel is optie

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on ““RTL wilde radiostation verkopen aan Talpa”

 1. Martin S

  Was echt een leuk gesprek, je kunt het trouwens nog terug beluisteren ;-)

    /   Reply  / 
 2. Hans Knot

  Tja wat is het gemakkelijk over iemand een mening te geven zonder de persoon in kwestie er zelf bij te betrekken. Had de man misschien ook nog iets positiefs kunnen vertellen over Mulder? Vroom gedrag noem ik dit beslist niet. Voor velen is het een leermeester geweest en Tom Mulder, of je hem nu goed of slecht vindt, heeft het wel meer dan 35 jaar achter de microfoon uitgehouden. Voorlopig heeft Menno nog heel veel jaren te gaan alvorens hij ook een danige schare vrouwen achter zich heeft! Doe je best, voordat je het weet praten ze ook slecht over je
  Hans Knot

    /   Reply  / 
 3. ruud

  Het was wel Tom die er flink achter aanzat nu eens een goede ether-oplossing te vinden voor R10.

  Het was hij die de 1008 pushte ter vervanging van de mindere 1395, nadat ik hem de ins en outs in een aantal prettige gesprekken had verteld.

  Een paar dagen nadat de 1008 er daadwerkelijk was kreeg hij de hersenbloeding, erg triest.

  Overigens had Radio 10 Gold ook in juni 2003 al op 1008 willen zitten, nadat de samenwerking met Sky op FM was mislukt.

  De 1008 stond klaar, alles was aanwezig, Radlon – de vergunninghouder toen, wilde meewerken, maar onze fijne vrienden van Nozema blokkeerden de 1008, want er zou nog een claim zijn van de PO. Aandringen van de Zwart en mij hielpen niets.
  828 was ingepikt door Arrow (met een verwijzing) dus bleef 1395 over, die dan wel binnen een paar uur in de lucht was.

  Schande en slechte zaak dus eigenlijk voor R 10 Gold en Radlon.
  Maar Ray Anderson van Radlon heeft het redelijk weten te compenseren door nooit 1 cent voor 4 maanden R London op 1395 te betalen.

  De kreet Radio tien nul acht heb ik verzonnen en kregen ze er gratis bij.

  Ach er valt zoveel te vertellen.

    /   Reply  / 
 4. Pieter

  Tell us more! :-) ) Altijd leuk die insideverhalen.

  Maar is dat niet waar van Tom dan? Ik heb ook wel gehoord dat mijnheer Mulder een dictator was waar deejays voor beefden. Dus het verhaal van Menno heeft mij iig niet verrast.

    /   Reply  / 
 5. Ron

  Ja, Menno Vroom is natuurlijk een TOP DJ en Tom Mulder een nobody. Laat me niet lachen. Vroom had meer op de meester moeten letten.

    /   Reply  / 
 6. Columbus Machenry

  Tja wat is het gemakkelijk over iemand een mening te geven

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>