‘BNR wil participeren in zakelijk tv-programma’

BNR Nieuwsradio, het Financieele Dagblad en RTL Nederland hebben serieuze plannen voor een zakelijk televisieprogramma dat via de mobiele telefoon wordt uitgezonden. Dat zei Frank Eijken, commercieel directeur van RTL, dit weekend in Business Class (RTL 7), schrijft Adformatie. Fons van Westerloo zou al een tijd onderhandelen met de FD Mediagroep, eigenaar van BNR en genoemde krant. Het lijkt mij een sterke combinatie.

De drie partijen hebben veel ervaring met zakelijk nieuws. Alleen de techniek van uitzenden via de mobiel beheersen ze niet, maar Eijken zei volgens Adformatie ook dat er een samenwerking komt met KPN. Het telecombedrijf heeft plannen met nieuwe vormen van televisie.

Radio

Blijft de vraag of mensen daadwerkelijk televisie gaan kijken op een (klein) mobiel scherm, laat staan ervoor betalen. Door 'reclamezendtijd' te verkopen, zou het gratis kunnen. Een deal met KPN lijkt mij gunstig voor BNR Nieuwsradio, gezien de toekomst die radio via (mobiel) internet heeft.

Lees ook:Nieuws uit de troonrede op BNR Nieuwsradio
Lees ook:Wat is de toekomst voor TMF Radio?
Lees ook:Uitdaging voor nieuwe hoofdredacteur van BNR
Lees ook:STER biedt radiozendtijd tegen nettokosten per grp
Lees ook:Live commercials op BNR Nieuwsradio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>