Mediabeleid in portefeuille minister Ronald Plasterk

Het mediabeleid komt in de portefeuille van de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Ronald Plasterk (PvdA). Dit zegt een zeer betrouwbare bron in Den Haag tegen Broadcast Magazine. Gisteren meldden andere bronnen dat de omroeppolitiek onder staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) zou vallen. Hoogleraar Plasterk is moleculair bioloog en columnist voor de Volkskrant en het televisieprogramma Buitenhof.

Lees ook:Update | Mediabeleid niet naar Marja van Bijsterveldt
Lees ook:Marja van Bijsterveldt leest eerste 3FM Eindexamenjournaal
Lees ook:“Van Bijsterveldt wil FunX’ frequenties afnemen”
Lees ook:Frank Heemskerk (PvdA) krijgt telecombeleid
Lees ook:SP strijdt met actiecomité voor kleinkunstprogramma’s

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Mediabeleid in portefeuille minister Ronald Plasterk

 1. David de Jong

  Word zo een spelletje ‘wat is waar’? VPRO’s 3voor12 meldt dat een PvdA-persvoorlichter inmiddels bevestigd heeft dat Plasterk zelf media zal doen.

  Van horen zeggen is wat mij betreft niet echt betrouwbaar…en RTL Nieuws/Frits Wester zit er dus misschien mbt hun melding van gister naast…

    /   Reply  / 
 2. Thomas

  @ David, kennelijk, ja. Van een zeer betrouwbare bron heb ik vanmiddag ook gehoord dat het inderdaad Plasterk zal worden.

  Frits Wester is goed ingevoerd in CDA-kringen, en een andere Haagse bron kwam met hetzelfde verhaal over mevrouw Van Bijsterveldt, zodat ik mocht aannemen dat het klopte. Het kan ook zijn – omdat er deze week veel wordt vergaderd in Den Haag – dat later pas besloten is dat Plasterk het zelf ging doen.

  Groet,
  Thomas

    /   Reply  / 
 3. David de Jong

  Sja…wat moet ik zeggen. Ik houd zelf liever van directe bronnen. Dat was ook de reden dat ik even een telefoontje pleegde naar OCW woordvoering om eea te checken. En het bleek dus niet te kloppen mbt Van Bijsterveldt. En – maar dat moet een ieder voor zich weten uiteindelijk – een artikel schrijven omdat EEN individu [in casu Frits Wester] iets meldt over een derde dat niet zelf gechecked is – is naar mijn beleving onvoldoende accuraat.

  Paar weken terug ging nog Felix Rottenberg’s zijn naam de ronde. Hoorde ik ook uit twee onafhankelijke bronnen rondom de PvdA en ik dacht dat het zelfs ergens ook nog genoemd is op televisie. Maar echt betrouwbaar achtte ik dat niet, zeker omdat met dit soort benoemingen het pas zeker is als het echt zo is toegegeven door de direct betrokkenen…

    /   Reply  / 
 4. Edwin

  Ronald Plasterk!?

  Begrijp me niet verkeerd, het is vast een capabele man, maar heeft die verstand van mediazaken??

    /   Reply  / 
 5. David de Jong

  Helaas worden pak hem beet aan schoonmakers of postbodes meer competenties vereist als het gaat om hun vakgebied om een baan te kunnen verkrijgen dan aan de gemiddelde minister en/of staatsscretaris. Wat weet Donner van Sociale Zaken? Wat weet Van Middelkoop van Defensie? Wat weet Eurlings van Verkeer & Waterstaat behalve weggebruiker te zijn? Wat weten Dijksma en Van Bijsterveldt nu van onderwijs behalve zelf naar school te zijn geweest?

    /   Reply  / 
 6. Kees Endeveld

  David, jongen, alsjeblieft, het is een weblog en geen journaal. Doe niet zo moeilijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>